Glas Javnosti

DŽA MORENT NA SAVETOVANJU: Perspektivni košarkaš posle skandala uči kako da se izbori sa stresom

Košarka
Autor: Glas javnosti

Delovalo je da je budućnost Memfis Grizlisa svetla sa mladim zvezdama na čelu poput Temetrijusa Morenta, Džerena Džeksona juniora, Dezmonda Bejna i ostalih. Tim iz Tenesija je u prethodnoj sezoni bio drugi najbolji tim Zapada, a u drugoj rundi plej-ofa pružio je dobar otpor budućim prvacima Golden Stejt Voriorsima.

Međutim, u sezoni 2022/2023. dogodio se incident u kojem je glavnu ulogu igrao popularni Dža Morent.

 Ol-star bek “Grizlija” strimovao je na društvenim mrežama snimak u kojem se vidi kako maše pištoljem u klubu, a na to je oštro reagovala i NBA.

Ostaje da se vidi kolika će biti suspenzija na račun eksplozivnog beka iz Južne Karoline, a spominje se i drakonska kazna od 50 utakmica neigranja, budući da NBA od slučaja Arinas i Kriterton ima stroga pravila u vezi sa posedovanjem vatrenog oružja.

Zasad je evidentno da Morenta ne očekuje zatvorska kazna za njegov prestup, ali će morati da na Floridi pohađa tečaj savetovanja, kako javlja američki ESPN.

“Morent je zatražio pomoć za ono što je u svojoj izjavi naveo kao ‘učenje kako da se bolje izbori sa stresom i ostvari sveukupno blagostanje’”, navode izvori ESPN.

Liga i dalje ne zna kada će Morent moći da se vrati, nije poznato koliko traje kurs savetovanja, a istraga NBA traje od četvrtog marta, kada je objavljen sporni snimak.



U dosad jedinom Morentovom oglašavanju u javnosti povodom ove situacije, mladi bek je “preuzeo potpunu odgovornost za svoje postupke” i uputio izvinjenje svojoj porodici, saigračima, trenerima, navijačima, partnerima, gradu Memfisu i čitavoj organizaciji Grizlisa.

U redovima Memfisa govore da im je prioritet da se Morent vrati jer se bliži i doigravanje, a tim iz “Kolevke bluza” trenutno je drugi na Zapadu sa skorom 41-26.

“Razgovarao sam sa njim i njegov takmičarski duh nije poljuljan. Jedva čeka da se javi”, rekao je Tajus Džons, plejmejker Memfisa.

Morent je nedavno produžio ugovor sa svojim timom, on počinje od sezone 2023/2024, a za pet sezona ovaj 23-godišnjak će zaraditi 231 milion dolara. Izabran je kao drugi pik drafta 2019. godine posle dve sezone na univerzitetu Marej Stejt, a u prethodne dve sezone biran je u Ol-star tim.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR