Glas Javnosti

Oglasila se Evroliga: Zvezda nije oštećena

Košarka
Autor: Glas javnosti

Crveno-beli su 16. na tabeli sa 10 pobeda i 16 poraza

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u utakmici 26. kola Evrolige, pošto je pobedu iz Beograda odneo Žalgiris 93:91. Završnicu meča obeležila je situacija na 21 sekund do kraja, u kojoj su glavni protagonisti bili Kinan Evans i linija polovine terena. Spornu situaciju je pregledala Evroliga i donela sud da Zvezda nije oštećena.

Na 21 sekund do kraja, pri vođstvu gostiju, gosti su imali problem da uvedu loptu u polje igre. Lopta je došla do Kinana Evansa, kojeg su udvojili igrači Zvezde i tom je prilikom, bek Žalgirisa bio blizu da nagazi liniju polovine terena. Navijači su burno reagovali nakon što se arbitri nisu oglasili, a sud o pomenutoj situaciji dala je i Evroliga.


U saopštenju Evrolige stoji da su sudije ispravno postupile u pomenutoj situaciji, da Kinan Evans u finišu meča nije gazio liniju i da Crvena zvezda nije oštećena pošto "nema dokaza".

"Sa preostalom 21,1 sekundom na satu za igru, Dovidas Gedraitis ubacuje loptu iz prednjeg polja Žalgirisa do Kinana Evansa. Evans prima loptu i dodaje je do Tomasa Dimše nad kojim je napravljena lična greška. Sudije su utvrdile da Evans nije stao na liniju sredine terena tokom svog poseda, stoga nije dosuđen prekršaj u zadnjem polju. Odeljak za suđenje košarkaške Evrolige pregledao je više dostupnih uglova kamere za utakmicu i nije pronašao nikakve jasne i uverljive vizualne dokaze da je Evans stao na liniju središnjeg terena, stoga je utvrđeno da je sudijsko osoblje pravilno postupilo,“ navodi se u saopštenju.


Žalgiris je pobedio u Beogradu 93:91, a navijači crveno-belih žestoko su reagovali i "zasuli raznim predmetima" sudije prilikom izlaska sa parketa.


Glas javnosti/U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR