Glas Javnosti

OPROŠTAJ OD PROSLAVLJENOG KOŠARKAŠA: Komemoracija Dejanu Milojeviću

Košarka
Autor: Glas javnosti

Komemoracija povodom smrti Dejana Milojevića održava se danas od 12 časova u Skupštini grada Beograda.

Proslavljeni srpski košarkaš i trener preminuo je u 47. godini u Solt Lejk Sitiju od posledica srčanog udara, 17. januara.

Košarkaški savez Srbije obavestio je javnost da se komemoracija održava u subotu u podne, uz direktan prenos na prvom programu Radio-televizije Srbije.

Dejan Milojević biće sahranjen u ponedeljak u 13.30 časova na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Opelo će početi u 13 časova.

Iznenadna smrt Dejana Milojevića potresla je mnoge, s obzirom na njegov značajan doprinos svetu sporta. Ali i zbog plemenitih osobina - svi koji su ga poznavali, opisivali su ga kao veselog i dobrog čoveka-


Brojni ljubitelji sporta i kolege treneri izrazili su0 duboko žaljenje zbog gubitka velikana srpskog sporta. Milojević je tokom svoje karijere ostavio neizbrisiv trag u košarkaškom svetu, kako kao igrač, tako i kao uspešan trener.

Poslednji angažman imao je u Golden Stejtu, gde je bio pomoćni trener od 2021. godine i sa Voriorsima je osvojio šampionski prsten NBA lige 2022. 


(Foto: Tviter)

Prethodno je radio u Megi i Budućnosti iz Podgorice, čiji je bio i igrač, dok je nosio dresove i Beovuka, FMP, Partizana, Valensije i Galatasaraja. Sa reprezentacijom Jugoslavije bio je šampion Evrope 2001. godine.

Njegova predanost, strast i posvećenost sportu bili su inspiracija mnogima, a njegova prerana smrt ostavlja prazninu koja će biti teško popunjena.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR