Glas Javnosti

Obradović obradovao navijače Partizana

Košarka
Autor: Glas javnosti

Iako je pred put u Španiju bilo neizvesno da li će se u avionu sa ekspedicijom Partizana naći Frenk Kaminski, koji je van terena još od 30. novembra i meča sa Panatinaikosom, trener šampiona ABA lige je saopštio da će Američki centar biti među igračima koje će povesti na duele sa Valensijom i Real Madridom.

Željko Obradović je istakao da je poslednji trening zbog manjih problema propustio Danilo Anđušić, ali da će i se i bek crno-belih takođe naći u konkurenciji za tim.

- Anđušić nije trenirao, ali putuje. U Beogradu ostaju Trifunović i Avramović. Sa druge strane Kaminski je trenirao, videćemo kako će izgledati sutra. Zato u Španiju idemo sa 13 igrača. Takva je Evroliga da je potrebno 15 igrača u rosteru, nadamo se da će se povređeni igrači oporaviti. Ono što je evidentno da igrači nisu imali povrede mišića od velikog preopterećenja, već su sve mehaničke prirode, od udaraca -  rekao je Obradović, koji se zatim osvrnuo na narednog protivnika Partizana u elitnom takmičenju - Valensiju:


- Izašli smo danas pred igrače sa informacijama oko Valensije koja igra sjajnu odbranu. Imaju specifičan način kako preuzimaju i brane pik. Pokušali smo da objasnimo to igrače, radili 5 na 5 sa šutem pre svega. Putujemo u ponedeljak i tamo ćemo trenirati ponovo i tako se spremiti za meč u utorak - rekao je Obradović.

Jedan od lidera Valensije je srpski reprezentativac Stefan Jović, koji je bio jedan od junaka pobede španskog tim protiv Olimpijakosa u Pireju.

- On igra za tim, izvanredan igrač i ove godine igra sjajno. Sigurno su mnogo bitni igrači on i Kris Džons. Posvetićemo veliku pažnju njima. Oni igraju pametno zbog njega jer daje dozu pameti celoj ekipi - rekao je trener Partizana.

Crno-beli su trenutno u seriji od četiri vezane pobede u Evroligi, odnosno osam pobeda u svim takmičenjima. Ipak, Obradović ističe da postoji jedna stvar koja je bitnija od toga.


- Naravno da je zadovoljstvo kada se pobeđuje, ali sa druge strane smo svesni sa ovoliko putovanja i utakmica...nemaš pravo ni da slaviš ni da se raduješ. Ono što mnogo više radije da je igramo mnogo bolje. Neke stvari smo evidentno poboljšali, pre svega skok igru i odbrnau. Uz to imamo protok lopte u napadu i igramo kao pravi tim - zaključio je Obradović.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR