Glas Javnosti

Dante Egzum se zahvalio Obradoviću

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaš Dalasa Dante Egzum izjavio je da je zahvalan Partizanu i treneru Željku Obradoviću, jer se vratio u NBA ligu. Dodao je da mu je Obradović pomogao da preuzima više odgovornosti u igri.

Austalijanac je u junu potpisao dvogodišnji ugovor sa NBA timom.

„U Partizanu sam pokazao gde sam i ko sam, moram da se zahvalim Partizanu što sam se vratio u NBA. Čuo sam mnoge stvari o Željku Obradoviću. Svi sa kojima sam razgovarao, počev od Ekpea Judoa, rekli su da je veliki trener koji razume igru. To je i veliki razlog zašto radi mnoge od onih stvari poput vikanja na igrača i toga da im govori da urade ovo ili ono", izjavio je Egzum.

Dodaje da ga je filozofija igre srpskog trenera naterala da preuzme više odgovornosti.

„Kada sam dolazio u Evropu, veliko pitanje je bilo mogu li da igram na poziciji pleja. Željko je trenirao brojne velike plejmejkere i nije tipični trener koji te baci na teren, da ti loptu i kaže ti da vodiš tim. Želi da bude siguran u to što radiš, želeo je da preuzmem više odgovornosti od ostatka tima", zaključio je Egzum.

Na kraju je Australijanac dodao da je zaboravio na sve što se dešavalo protiv Real Madrida i na onu epizodu Geršona Jabuselea, ali je i dodao da je Evroliga mogla da donese drugačije kazne nego što je donela.

Neće crno-belima biti lako ove sezone da nadomeste Egzumov izostanak.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR