Glas Javnosti

MELUON POENTIRAO: Svi znaju da je Jokić MVP

Košarka
Autor: Glas javnosti

Naš as pruža odlične partije, ali u Americi nastavljaju da prave trku oko izbora ovogodišnjem najvrednijeg igrača. Ipak Nikolin trener nema vremena za bacanje te je prosto stavio tačku na polemiku.

Nagetsi su u poslednjem meču bili bolji od LA Klipersa 134:124, a Nikola je došao do 23. tripl-dabl u sezoni, odnosno do 99. ovakvog učinka u karijeri u karijeri. 

Predvodio je svoj tim sa veverovatnih 40 poena, 17 skokova i deset asistencija.

Da je lider na terenu i najzaslužniji što je njegov tim prvi na tabeli na Zapadu ne krije niko u Denveru, a to je kao jedan od argumenata u njegovu korist u MVP trci izdvojio i trener Meloun.


- Ako tražite super atletu da osvoji MVP nagradu, on nije vaš kandidat. Ako tražite sjajnog igrača koji utiče na pobedu na svaki mogući način, kojem je tim lider Zapada, onda je on vaš čovek - rekao je i dodao da je situacija jasna:

- Iskreno, briga me šta ljudi misle. Znam da je on MVP, i njegovi saigrači to znaju, i svi navijači ovde u Denveru, i kod njegove kuće u Srbiji.

Bivši saigrač nije mogao da izađe na kraj sa njim

Denver Nagetsi vodili su 66:58 na poluvremenu protiv Los Anđeles Klipersa, na kraju i slavili posle produžetka sa 134:124, a po običaju u prvom planu je bio naš reprezentativac Nikola Jokić.

Srpski centar za 17 minuta na parketu upisao je isto toliko poena, uz sedam skokova i šest asistencija i na dobrom je putu bio da upiše novi tripl-dabl, što se i dogodilo.


Pored toga, naravno da nisu izostali ni "hajlajtsi", a njegova "žrtva" bio je bivši saigrač, Mejson Plamli. Sjajnom igrom leđima i radom nogu Plamlija je prvo učinio smešnim tokom branjenja pomenutog, a potom je i po običaju izveo jedan lucidan pas.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR