Glas Javnosti

Majkl Džordan u svom stilu odgovorio Kariju ko je najveći plejmejker ikada (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Majkl Džordan osetio se pozvanim da se uključi u raspravu o najvećem plejmejkeru svih vremena nakon što se Stef Kari, u podkastu Gilberta Arenasa složio sa bivšim košarkašem da ta titula pripada njemu. Poznati ESPN voditelj i novinar Stiven A. Smit u svojoj se emisiji “First Take” složio se sa Karijem argumentirajući zašto je superstar Golden Stejt Voriorsa veći od Medžika Džonsona.

Majkl Džordan, koji ima više slobodnog vremena od kada je prodao većinski vlasnički deo u Šarlot Hornetsima, video je emisiju i Smitu u šest ujutro poslao poruku od 146 reči u kojoj mu je obrazložio zašto nije u pravu i insistirao na tome da celu poruku pročita u svojoj emisiji, što je Smit i učinio.

DŽORDANOVA PORUKA

- Dobro jutro, gospodine. Iako će se uvek raspravljati o najvećem u bilo čemu, moje mišljenje o najvećem plejmejkeru svih vremena razlikuje se od vašeg. Medžik Džonson je ubedljivo najbolji plejmejker svih vremena. Stef Kari je vrlo blizu, ali ne ispred njega. Treba definisati pojam plejmejkera da bi se ušlo u ozbiljnu raspravu.

Stef Kari je daleko najbolji šuter svih vremena. Da, svojim kretanjem stvorio je mnoge šuteve za svoje saigrače. U karijeri trojke gađa 43%. Ali medžik Džonson je izumeo tripl-dabl. Nije ga zaista izumeo, ali učinio ga je vidljivijim u smislu učinka na utakmicu. To je statistika za razigravače, ako ćemo pravo.

Medžik je bio najbolji. Možemo nastaviti, ali ne želim da vam uzimam previše vremena. Znam da razumete poentu. Usput, Medžik ima pet NBA naslova.

Zaista, Medžik Džonson je dugo važio za neosporno najvećeg “keca” ikad, ali uspesi, brojke i učinak za košarku uopšte koje je kroz poslednjih desetak godina ostvario Kari svakako su dali “mesa” za ovu raspravu.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR