Glas Javnosti

Lejkersi će povući Lebronov dres

Košarka
Autor: Glas javnosti

Proslavljeni košarkaš Lebron Džejms je u ekipi Los Anđeles Lejkersa ostavio veliki trag igrajući od 2018. godine. Bio je najbolji igrač tima u pohodu na rekordnu 17. titulu šampiona, a za čitav doprinos zlatno-ljubičastima biće nagrađen tradicionalnim gestom odavanja poštovanja u NBA – povlačenjem dresa.

Vlasnica ekipe Džini Bas je poručila da će Lebronov dres biti povučen iz upotrebe kada Lebron okonča igračku karijeru i bude uveden u „Kuću slavnih“.

„To je standard u NBA kada je povlačenje dresa legendi kluba u pitanju. Nema dileme da će se to dogoditi“, rekla je Džini Bas.

Lebron ima ugovor sa Lejkersima do leta 2024. godine, a imai opciju za produženje saradnje na sezonu 2024/2025. Ukoliko se odluči da prihvati dodatnu sezonu inkasiraće 50 miliona dolara.


Džejms, koji u decembru puni 39 godina, predvodio je Lejkerse do titule 2020. godine u „mehuru“ Orlanda u sezoni koju je obeležio prekid zbog izbijanja epidemije kovida.

Ostaje da se vidi koji će broj biti povučen iz upotrebe. Posle smrti velikog Bila Rasela, najvećeg pobednika u istoriji NBA, čitava liga je rešila da iz upotrebe izbaci broj šest, koji je on nosio. To je bio i broj koji je Lebron imao na leđima u Lejkersima, pa je rešio da se od naredne sezone vrati broju 23, koji je u NBA ligi prvi put obukao još 2003. godine, kao ruki u Klivlend Kavalirsima.

Takođe, nema sumnje da će jednom kada završi karijeru Lebronov dres pod svodove svojih arena povući još dva tima za koje je igrao najbolji strelac u istoriji lige – Klivlend i Majami Hit.



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR