Glas Javnosti

KRITIČNO! KORONA POKOPALA SEZONU! Prekida se EVROLIGA!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Klubovi sa evroligaškom licencom, ukupno njih 13, u ponedeljak će imati sastanak kako bi razmatrali prekid sezone, prenosi "Basket News"

Koronavirus preti da uništi sport na startu 2022. godine. Nakon što je prethodna sezona bila daleko "mirnija" decembar i januar ulivaju određenu dozu straha da će doći do prekida takmičenja. Broje utakmice su otkazane, ogroman broj sportista i sportskih radnika su pozitivni, a situacija je posebno kritična u Evroligi, piše Informer.


Vlasnici dugogodišnjih licenci, ukupno 13 klubova, sastaće se u ponedeljak i razmatrati prekid sezone i eventulanu promenu pravila vezanih za ograničenja zbog koronavirusa. 

Jedna od najvažnijih tačaka će biti smanjenje perioda izolacije koji je do sada bio 14 dana. Takav korak je već napravljen u NBA ligi, ali u Evropi zahteva mnogo detaljniju analizu zbog različitih pravila u borbi protiv virusa u svakoj zemlji.

Druga mogućnost o kojoj će se raspravljati na sastanku je potencijalna obustava sezone na nekoliko nedelja, navode izraelski mediji. Tema će biti i eventualno rešenje teške sitaucije. Po rasporedu, prva naredna utakmica igraće se 6. januara, ali je nakon svega pitanje da li će do nje doći. 

BONUS VIDEO: 5 TRIKOVA ZA NOVU GODINU I NOVOGODIŠNJE POKLONE!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR