Glas Javnosti

KRALJEVSKI KLUB SA PROSJAČKIM BUDŽETOM: Real Madrid u minusu preko 100 miliona

Košarka
Autor: Glas javnosti

Real Madrid je jedan od najvećih i najtrofejnijih klubova, ali uspehe na košarkaškom terenu ne prate finansije, pošto je za prethodne četiri godine izgubio preko sto miliona evra.

Kako prenosi španski portal "2playbook" kraljevski klub je u prethodnim godinama pretrpeo velike gubitke, a samo u prošloj sezoni na plate igrača i stručnog štaba potrošlil 41,38 miliona evra, a zaradili su 17,29 miliona. Tu su i neki drugi troškovi, pa se dolazi do ukupnog gubitka od 31,11 miliona evra. 

Takvo stanje na računu, navodno, u klubu bi moglo da dovede do smanjenja plata naredne sezone do 22 odsto, pošto bi prema procenama stručnjaka to smanjilo gubitak na oko 23 miliona evra, dok očekuju prihode od oko 18 miliona evropskih novčanica za novu sezonu.



Takođe, u poslednje četiri sezone klub konstantno pravi gubitke, pa su tako u sezoni 2018/19 su izgubili 26,47 miliona evra, nakon toga 26,36 miliona, dok su u sezoni 2020/21 imali gubitak od 18,9 miliona, premda je ona prekinuta zbog pandemije virusa korona. 

Kada se podvuče crta, Real Madrid je u poslednje četiri sezone izgubio 102,84 miliona evra, što svakako ne raduje navijače kluba koji je osvojio deset trofeja u Evroligi i 36 u Španiji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR