Glas Javnosti

Real i Atletiko Madrid u čorbi od fudbala, rasizma i smejanja u lice navijačima (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Derbi meč između Atletiko Madrida i Reala u okviru šestog kola Primere, imao je veoma ružnu uvertiru, ali i sama utakmica je prošla u sličnom maniru.

Nakon što je predsednik španskog udruženja fudbalskih menadžera Pedro Kastro fudbalera kraljevskog kluba Vinisijusa nazvao "majmunom", zbog čega su digli glas brojni asovi, uoči madridskog derbija ponovo se moglo čuti nešto slično.

Sada su u centru pažnje bili navijači Atletika, koji su pred stadionom "Vanda Metropolitano" fudbaleru Reala skandirali na neprimeren način.

- Ti si majmun, Vinisijuse ti si majmun - bila je poruka pristalica Jorgandžija, očigledno u nameri da poremete jednog od najboljih igrača Reala.

Takođe, među navijačima Atletika mogla se videti i lutka majmuna koja je bila obučena u dres Real Madrida.

Iz kraljevskog kluba su poručili da će pravnim putem rešiti ovu situaciju, te da će svi koji su rasistički uznemiravali njihove igrače biti krivično gonjeni. 

Potom se oglasio i Atletiko putem društvene mreže Tviter i poručio navijačima da poštuju rivale.



Španski mediji navode da su Vinisijus i Rodrigo vređani i tomom samog meča, nakon proslave gola koji je postigao upravo Rodrigo. Naime, njih dvojica su posle pogotka zajedno plesali pred navijačima Atletika.

Upravo taj ples je i razlog izjave fudbalskog menadžera, koji ga je zbog toga i uporedio sa majmunom. Izgleda da je to u Vinisijusu probudilo inat, pa je odlučio da namerno to uradi u gradskom derbiju, i ako su iz Atletika upozoravali da bi to moglo da izazove određene probleme i nevolje - kako je na kraju i bilo.

Posle svega što su mu priredili, Brazilac im je odgovorio kako je jedino i mogao - smejao se rasistima u lice.


Real Madrid je došao do pobede u derbiju rezultatom 2:1 i jedini je klub sa maksimalnim učinkom u prvih šest kola španske lige.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR