Glas Javnosti

KOŠARKAŠICE POBEDILE TURSKU u neizvesnom meču: Ovu POBEDU POSVEĆUJEMO svi­ma u Sr­bi­ji ko­ji se bo­re sa KORONOM! (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

U neizvesnoj utakmici reprezentacije Srbije protiv Turske u Istanbulu, srpske košarkašice su debitovale rezultatom 83:76, a pobedu su, na čelu sa Marinom Maljković, posvetile ljudima u Srbiji koji se bore sa pandemijom.

Košakašice Srbije su u subotu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pobedile domaću selekcije 83:76 posle velike borbe i dva produžetka, čime su izborile plasman na šampionat Evrope 2021.godine.

- Za­i­sta ne bih tro­ši­la re­či na ko­šar­ku, ose­ćam po­tre­bu da ka­žem ono što mi je na sr­cu. Ovu po­be­du po­sve­ću­jem svi­ma u Sr­bi­ji ko­ji se bo­re sa ovom bo­le­šću, sa svi­me što se deša­va u ce­lom sve­tu, pa i kod nas, svim zdrav­stve­nim rad­ni­ci­ma. Ve­li­ki broj njih mi je pu­stio po­ru­ku, če­sti­ta­ju - rekla je Maljković.

Ona je čestitala svojim igračicama na junačkoj pobedi, a Amerikanki Ivon Anderson poželala je dobrodošlicu.

- Pri­mi­la sam i jed­nu po­seb­nu po­ru­ku od mo­jih pri­ja­te­lja ko­ji le­že u "Are­ni" bo­le­sni, da su gle­da­li ove na­še dve utak­mi­ce. Na­rav­no, da su se, ko­li­ko je to mo­gu­će i bo­lje ose­ća­li. Mo­ram da če­sti­tam svo­jim košarkaši­ca­ma na ju­nač­koj po­be­di. Ovo je za­i­sta, po­sle dva pro­du­žet­ka, bi­la ju­nač­ka po­be­da. Od pr­ve do po­sled­nje. I da is­ko­ri­stim pri­li­ku da ka­žem: Ivon, do­bro­do­šla u Sr­bi­ju - zaključila je Maljković.

Srpska Amerikanka se oglasila: Pre­sreć­na sam

Najzaslužnija za pobedu Srbije Ivon An­derson (25 poena, šest asistencija, pet skokova) kaže da je odlučio talenat i to što ekipa ima dobrog trenera.

- Bi­la je te­ška utak­mi­ca. Se­lek­ci­ja Tur­ske je go­di­na­ma na oku­pu. Za ovu ak­ci­ju su trenirale ce­lu ne­de­lju, jer im je se­zo­na prekinu­ta, dok mi još po­ku­ša­va­mo da se uigra­mo -  navela je Anderson.

 

Kako je istakla, rivalke su bi­le sprem­ne za ve­li­ku bor­bu.

- Sre­ćom po nas, ni­smo pa­le, uz­vra­ti­le smo istom me­rom. U od­lu­ču­ju­ćim tre­nu­ci­ma, uradi­le smo ono što je tre­ba­lo da ura­di­mo. Od­lu­či­lo na­še is­ku­stvo i tale­nat, ali i tre­ner­ski deo po­sla. Do­bro smo vo­đe­ne, naš tre­ner je iz nas iz­vu­kla ono naj­bo­lje - rekla je Anderson, Amerikanka koja brani boje Srbije.

Kapitenka košarkašica Srbije Jelena Bruks izjavila je da je srećna što su uspe­le da pobede Tursku i da osi­gu­ra­ju prolazak na Evrop­sko pr­ven­stvo.

- Kao što smo svi i vi­de­li, Sr­bi­ja uvek vo­li da ide onim te­žim pu­tem. Ali, u po­sled­njih pet mi­nu­ta sa­mo po­ka­za­le ka­ko je tre­ba­lo da igra­mo od po­čet­ka. Mi­slim da smo ce­lu utak­mi­cu dr­ža­le na­šu od­bra­nu, naš si­stem - navela je Bruks.

Kako je dodala, sve to ni­je bi­lo la­ko.

- Tur­ska je bi­la mal­te­ne u punom sasta­vu. Pre­sreć­na sam što smo uspe­le da iz­vu­če­mo ovo i da osi­gu­ra­mo prolazak na Evrop­sko pr­ven­stvo - rekla je Bruks.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR