Glas Javnosti

JOŠ JEDAN TRAGIČAN PORAZ ZVEZDE: Žalgiris slomio crveno-bele posle velike drame (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Posle velike drame i neizvesne završnice, košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Žalgirisa rezultatom 91:93 u sklopu 26. kola Evrolige.

Crveno-beli su na ovaj način propustili možda i poslednju šansu da se priključe borbi za plasman u doigravanje, šanse su za to veoma male...

Veliki hendikep zadesio je crveno-bele pred večerašnji meč, pošto u protokolu nisu bili Miloš Teodosić i Branko Lazić, koji su veoma bitni šrafovi u ovoj ekipi.

Znali su crveno-beli da će im večeras biti veoma teško, pošto je Andrea Trinkijeri uspeo da preporodi ekipu, koja je vezala četiri uzastopna trijumfa pred dolazak u Beograd.

Već posle uvodnih minuta, jasno je bilo da ćemo gledati vrlo neizvestan meč. Obe ekipe maksimalno oprezno su ušle u utakmicu, na semaforu je viđena rezultatska klackalica, igralo se prilično tvrdo a "lepršave" košarke skoro da nije bilo.

Nedović raspoloženo ušao u meč, očekivalo se da će on biti taj koji će eksplodirati usled odsustva Teodosića, ali je iskusnog plejmejkera dostojno zamenio Jago, koji je delio aistencije kao od šale.

Na momente, odbrana crveno-belih bila je ispod svakog mogućeg nivoa, gosti su igrali sjajno u tranziciji, protok lopte je bio fantastičan pa su igrači u zelenim dresovima često ostajali sami na trojci i pogađali otvorene šuteve.


Jago je posle poluvremena na svom kontu imao 10 poena uz devet asistencija, dok je u Žalgirisu bio odličan Evans, a sjajno ga je pratio i Birutis.

U istom ritmu nastavile su ekipe da igraju u drugom poluvremenu, timovi su se smenjivali u vođstvu pa je Žalgiris pred poslednju deonicu imao +3.

Zvezdi je i te kako bila potrebna jača odbrana, izabranici Joanisa Sferopulosa uspeli su da se konsoliduju a sjajni Gilespi imao je zapaženu rolu u uvodnim minutima četvrte četvrtine. Košarkaš Zvezde se pobrinuo da sa pet brzih poena njegov tim konačno stigne do blage prednosti, ali se gosti nisu predavali te nam je bilo jasno da će sama završnica biti veoma neizvesna.

Ipak, u finišu utakmice gosti su odigrali nešto pametnije, napravili su seriju od 7-0, pogađali su uglavnom sa linije za slobodna bacanja, a crveno-beli nisu uspeli da slome nezgodnog rivala i dođu do veoma bitne pobede.

U momentima kada se meč lomio, Jagu je sviran nesportski faul, te je taj momenat možda i odlučio utakmicu.

Jago je na svom kontu imao 21, dok je Luka Mitrović postigao 15 a Nedović 13 poena. U timu Žalgirisa istakao se Evans sa 25 poena.



Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR