Glas Javnosti

Jokić otkrio šta ga motiviše da igra košarku

Košarka
Autor: Glas javnosti

Denver Nagetsi bili su bolji od Milvoki Baksa sa 113:107 i ceo svet je ispratio sjajnu borbu između dve najveće zvezde Nikole Jokića i Janisa Adetokumba.

Srbin je upisao tripl-dabl od 25 poena, 16 skokova i 12 asistencija, dok je Grk imao 29 poena, 12 skokova i četiri asistencije.

„On je čudo prirode, toliko je dominantan, ali takođe i čita igru, traži način za prave poteze, zanimljivo je videti da čak i on napreduje. On je sjajan takmičar, želi da pobedi svaki meč, igra sa tolikom snagom i silom, želi da pobedi uvek i to je sjajno. Na svakoj utakmici, gde god da smo igrali, u Evropi za reprezentaciju, na Ol-staru, ovde… uvek želi da pobedi“, nahvalio je Jokić Janisa, pa je napravio kratku analizu meča:


„Imaju sjajan tim, morali smo mnogo naporno da radimo, mislim da smo u trećoj četvrtini odigrali sjajno, da smo napravili iskorak i pokazali sebi da možemo. U četvrtoj četvrtini je bila sjajna odbrana, mislim da smo igrali dobro i to je bitno za nas. Postajemo svake godine bolji i bolji, drago mi je da sam deo toga.“

Otkrio je i da mu ovakve utakmice znače mnogo.


„Volim da igram u ovakvim uslovima, mislim da je sjajno, za mlađe posebno. Da budem iskren, ovo je zašto igramo. Ovo je zašto ja igram, da budem deo ovakvih utakmica. Da igram pod pritiskom, da igram neizvesne utakmice. Mislim da svaki igrač sanja o tome, bilo da daje doprinos ili ne, da daje doprinos u ovakvim situacijama“, dodao je Jokić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR