Glas Javnosti

JOKIĆ JE NEDODIRLJIV!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su u noći između nedelje i ponedeljka San Antonio Sparse sa 132:120, čime su stigli do 11. pobede u ovoj sezoni, uz šest upisanih poraza.

Meč sa Sparsima je Somborac okončao sa 39 poena, uz 11 skokova i devet asistencija, a ponovo je bio najzaslužniji za trijumf tima iz Kolorada, kojim su prekinuli malu seriju od dva poraza vezana.

Nikola je još jednom pokazao svoju klasu, a trenutno predvodi ligu u broju postignutih poena, kao i po broju uhvaćenih skokova. Centar Denvera je upisao 480 poena do sada, uz 227 skokova, a po broju asistencija je treći, pošto je ubeležio 151 uspešno dodavanje u sezoni.

 

Popularni "Džoker" ima 28,8 poena u ligi, po čemu je trenutno osmi. Prvi je Džoel Embid, koji beleži 32,1 poen, ali čak pet poena više postiže sa linije za slobodna bacanja u odnosu na srpskog centra.

Prvi je skakač lige sa 13,4 uhvaćenih lopti po meču, dok je četvrti asistent po proseku, sa 8,9 razigravanja po meču. Ispred njega su samo plejmejkeri Fred van Vlit, Tre Jang i Tajris Haliburton, koji su svi plejmejkeri. 


Jokić je lider lige po broju dabl-dablova sa 16 i tripl-dablova sa šest, dok svi ostali igrači ukupno imaju sedam takvih utakmica, od čega Luka Dončić dve. Pritom mu je čak četiri puta falila jedna asistencija za tripl-dabl, a jednom dva uspešna završna dodavanja.



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR