Glas Javnosti

JOKIĆ O VEMBANJAMI: Ima tek 19 godina, ali će promeniti igru... zavalite se i uživajte (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Denver Nagetsi savladali su ekipu San Antonija rezultatom 132:120 pred svojim navijačima. Srpski košarkaš Nikola Jokić briljirao je na terenu, postigavši 39 poena uz 11 skokova, te bio nadomak novog tripl-dabla, nedostajala mu je samo jedna asistencija.

Susret je bio i prilika za očekivani duel između Jokića i mlade zvezde Sparsa, 19-godišnjeg Viktora Vembanjame. Nakon meča, Jokić je izrazio divljenje prema igri mladog talenta.

– Ima samo 19 godina. Ne plaši se umora, igra veoma čvrsto. Ništa ne uzima zdravo za gotovo. Greši, što je sasvim normalno. Mislim da mu ni mediji ne pomažu mnogo, ali navići će se na to. Biće taj koji će promeniti igru, sto posto. On je već na tom putu.

Upitan da li je prilagođavao svoju igru zbog Vembanjame, Jokić je odgovorio:

– Nisam, zato mi je šut bio blokiran nekoliko puta. Stvarno nisam, a trebalo je.

Posebno je istakao Vembanjamine sposobnosti u odbrani.




– Momak je u stanju da se brani protiv bilo koga na parketu. Može da se brani na pozicijama od jedan do pet. I to je dobra stvar za njega, kako bi naučio svaku moguću poziciju na terenu. Čisto zbog iskustva. Znam da mu je teško da juri svakoga okolo, zato što je u Francuskoj igrao na poziciji centra.

I trener Denvera, Majkl Meloun, takođe je pohvalio mladog igrača San Antonija.

– Mnogi mu se sklanjaju s puta. Ljudi imaju fobiju od toga da neko zakuca preko njih. Viktor Vembanjama, on će zakucavati preko mnogih. Momak je paklen igrač i biće sve bolji. Mislim da Džulijan Stroter ima petlju da iskorači i napravi faul i ne skloni se s puta u strahu da će neko zakucati preko njega, što je pozitivno – zaključio je Meloun.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR