Glas Javnosti

JOKIĆ DOMINIRA NBA LIGOM: Srpskom asu posvećen tekst na zvaničnom sajtu, ne prestaju da ga hvale

Košarka
Autor: Glas javnosti

Niko ne može da ostane nem na partije koje pruža Srbin

Na zvaničnom sajtu NBA lige objavljen je tekst komentatora Brajana Martina, a glavna tema bio je Nikola Jokić, koji igra još jednu MVP sezonu u svojoj karijeri.

Jokić je dve godine zaredom osvajao MVP nagradu, a sada je ponovo u samom vrhu, što pokazuju i brojke.

Američki novinar je u pomenutom tekstu analizirao Jokićeve napore da postane tek četvrti igrač u istoriji koji je osvojio tri uzastopne nagrade za najkorisnijeg igrača lige.


“Nikola Jokić je doveo Nagetse do vrha ultra-konkurentne Zapadne konferencije i već ima veći broj tripl-dablova od bilo kog centra u NBA istoriji – prestigao je Čemberlena (78) prošlog novembru – čime zauzima ukupno šesto mesto svih vremena sa 85 tripl-dablova tokom karijere. Ukoliko uspe da održi ovako visok nivo igre tokom čitave sezone i zadrži tim iz Denvera na prvom mestu tabele Zapadne konferencije, mogao bi da postane prvi igrač u poslednjih 37 godina sa osvojena tri uzastopna MVP priznanja”, zaključuje se u detaljnoj analizi objavljenoj na zvaničnom sajtu NBA lige.

Jokić prosečno beleži 25,6 poena uz 10,8 skokova i 9,5 asistencija, a njegovi Nagetsi su lideri Zapada sa 25-13, što je malo ko očekivao.

Srbin ima šansu da ove sezone ima tripl-dabl u proseku koji nije viđen još od sezone 2016/17. kada je Rasel Vestbruk harao NBA ligom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR