Glas Javnosti

PARTIZAN TROJKAMA RAZBIO OBRADOVIĆEV MONAKO! Pobeda i STOTKA za pamćenje protiv lidera Evrolige!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Partizana razbili su favorizovani Monako u 17. kolu Evrolige rezultatom 100:80 uz fenomenalan šut za tri i neverovatnu podršku sa prepunih tribina Beogradske arene

Posle egala u tri četvrtine i velike borbe u tom periodu, Partizan je potpuno uništio rivala u poslednjih 10 minuta.

Šut za tri poena odlično je služio crno-bele i definitivno je pokazao put ekipi Željka Obradovića ka velikoj i važnoj pobedi.

Partizan je pogodio 15 od 25 dalekometnih šuteva, čak 60 odsto, dok je za dva poena imao nešto boljih 66,7 procenata, odnosno 18 pogođenih od 27 pokušaja.

Najefikasniji je bio fenomenalni Matijas Lesor sa 21 poenom, a uz to je imao i osam skokova i indeks korisnosti od 27.


Kevin Panter je, poput Lesora već posle 20 minuta imao 14 poena, a meč je završio sa 19, uz četiri asistencije. Odlični su bili i Jam Madar sa 15, Danilo Anđušić sa 12, kao i Dante Egzum sa 11 poena.


U poraženom sastavu nije bilo povređenog Džona Lojda, a najbolji košarkaš Monaka, Majk Džejms, odigrao je jednu od najlošijih utakmica otkako igra u Evroligi. Jeste stigao do devet poena, ali je za nešto manje od 30 minuta na parketu napravio mnogo više štete svojoj ekipi.

Najefikasniji u Monaku bili su Eli Okobo sa 17 poena, dvocifreni poenterski učinak imali su još Alfa Dijalo i Jakuba Utara sa 12 i 10 poena.

Potpuno zaslužena pobeda crno-belih nad favorizovanim protivnikom koji je u Beograd stigao, a prestonicu Srbije je sticajem okolnosti, odnosno uz pomoć ostalih rezultata i napustio na deobi prvog mesta Evrolige.

Sa učinkom od osam pobeda i devet poraza Partizan je ostao veoma blizu osmog mesta koje vodi u plej-of. Crno-bele čeka utakmica u ABA ligi protiv Cibona, zatim i duplo kolo Evrolige, gosotvanje Makabiju i susret u Areni protiv Baskonije.

Monako je ostao na 11 pobeda, a zabeležio je šesti poraz i, i dalje deli prvo mesto sa Barselonom i Baskonijom, pošto su obe španske ekipe ranije u toku večeri doživele poraze.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR