Glas Javnosti

Entoni Dejvis dobija najveći ugovor u istoriji košarke

Košarka
Autor: Glas javnosti

Izgleda da je ovo postalo leto rekorda u NBA ligi, barem što se tiče probijanja platežne moći franšiza u najjačem šampionatu sveta. Pre samo nekoliko nedelja Džejlen Braun je postao najplaćeniji igrač u istoriji košarke, a već danas ga je sa tog mesta skinuo Entoni Dejvis.

Podsetimo, zvezda Boston Seltiksa je pre nešto više od nedelju dana stavila novi paraf sa "keltima", i to na ugovor težak 304 miliona dolara na pet godina, što je glasilo 60.8 miliona po sezoni.

Danas su Los Anđeles Lejkersi i Entoni Dejvis još jednom uspeli da probiju sve rekorde, nakon što je prekaljeni centar potpisao trogodišnji ugovor sa "jezerašima" težak čak 186 miliona evra, što je 62 miliona po sezoni.

Samim tim, Nikola Jokić pao je na treće mesto najplaćenijih igrača u najjačem šampionatu sveta, pošto će u naredne tri sezone "Džoker" inkasirati 276 miliona dolara, što je nešto više od 55 po sezoni.



Rekordi se obaraju iz dana u dan u NBA ligi, a da li će Entoni Dejvis još dugo ostati na vrhu najplaćenijih igrača, ostaje nam da vidimo.

U sezoni za nama, nekadašnji centar Nju Orleans Pelikansa u proseku je beležio 26 poena, kojima je pridodavao još 12 poena i nešto više od dve asistencije. 

Los Anđeles Lejkersi su takmičenje završili u polufinalu Zapadne konferencije, gde su Lebron Džejms, Dejvis i ekipa "pometlani" od strane Nikole Jokića i Denver Nagetsa, rezultatom 4:0 u seriji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR