Glas Javnosti

BOGDANOVIĆ: Sviđa mi se hemija u našoj ekipi, ali su Slovenci favoriti

Košarka
Autor: Glas javnosti

Oporavak od povrede sprečio je Bogdana Bogdanovića da ovog leta bude deo nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu i u kvalifikacionim utakmicama za Svetsko prvenstvo, ali ga ništa ne može sprečiti da bude uz svoje saigrače, kojima je velika podrška.

Iskusni bek je tako iz prvih redovao u beogradskoj "Areni" posmatrao kvalifikacionu utakmicu protiv Grčke, koju su "orlovi" dobili 100:94. Istakao je da je pobeda veoma važna, ali da je treba što pre zaboraviti i okrenuti se utakmici protiv Tuske u nedelju.

Veliki je pritisak na našim reprezentativcima, koji treba da dobiju svih pret preostalih utakmica kako bi otišli na Mundijal, ali pritisak bi, smatra Bogdan, mogao da bude od pomoći.
- Ja mislim da se kod nas svaki put kada imamo pritisak probudi hemija iz toga. Sviđa mi se energija u ekipi - kaže.

Nakon utakmice sa Turcima, pred "orlovima" je Evropsko prvenstvo i mnogo teških utakmica. Srbi su, smatra Bogdan, konkurenti za medalju, ali su prvi favoriti Slovenci.
- Što se tiče drugih ekipa, nisam mnogo gledao. Slovenci su broj jedan favoriti, po mom mišljenju. Kao i svake godine, Francuzi su tu. Nama su nezgodan rival i Litvanci, jaki su. Španci su isto nezgodni, imaju timu - smatra on.
Bogdanović je podvukao da nema loših ekipa i da će Evrobasket biti izuzetno teško takmičenje.
- Nema loših ekipa. Stvarno je teško uzeti medalju. Videćemo, svako može da iznenadi - kaže.



To što je ekipa gotovo ista kao na Svetskom prvenstvu, energija, hemija i igranje Jokića prednost su "orlova", smatra on.
- Nadam se da smo konačno zaslužili zlato - optimističan je, ali ipak dodaje da je na Svetskom prvenstvu bila situacija gde nismo uspeli da dođemo do medalje, pa ni da se kvalifikujemo, te da je ipak najbolje ne pričati mnogo i ne praviti velike prognoze.
-  Trebamo da uživamo u onome što nam momci priređuju i da se nadamo najboljem - kazao je.

Pod pokrovitljstvom Adidasa, šesti put se na Kalemegdanu održava kamp koji nosi Bogdanovićevo ime, a čija je "tema" ove godine je "Povratak osnovama". 
- Po mom viđenju tako treba pristupiti košarci. Bukvalno treba da se vratiš početnim koracima. Ako znaš osnove košarke na pravi način, posle je sve lakše graditi odatle i mislim da je to prava stvar - rekao je i dodao da je organizovanje kampa za njega način da "vrati košarci za ono što mu je dala".
Ovog vikenda će 150 dečaka i devijčica imati priliku da o igri pod obručima uči od najboljih.
- Ja sebe vidim kroz te klince, bio sam u njihovim godinama i malim mozgovima i znam kako je kad vide nekog idola. Čak ne mora da bude ni idol nego neki profesionalni igrač koga vide na televiziji, pa ga vide i uživo, taj susret sa realnošću. Hvala Adidasu i ostalim sponzorima - rekao je medijima.

Bogdan je, odgovarajući na pitanja novinara, istakao da prati dešavanja u Partizanu i je igranje beogradskih klubova u Evroligi veliki plus za srpsku košarku.
- Ja sam tu ponikao i gledam sa ogromnom strašću i ljubavlju sve. Drago mi je što su se vratili u Evroligu. Iskreno, drago mi je što su oba tima u Evroligi. To znači generalno našoj košarci. Drago mi je što će derbi da opet bude onaj pravi, da nema favorita. To je draž. Obe ekipe su pojačane. Partizan je zadržao kostur sa pojačanjima. Biće interesantno. Biće lepo - zaključio je.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR