Glas Javnosti

NA MUCI SE POZNAJU JUNACI: Jaramaz ustao i podigao tim kad je bilo najteže

Košarka
Autor: Glas javnosti

X faktor selektora Svetislava Pešića na meču protiv Grčke bio je sjajni plejmejker Ognjen Jaramaz.

Srbija je u košarkaškom spektaklu u krcatoj Areni posle produžetka savladala Grčku rezultatom 100:94, a jedan od junaka utakmice bio je plejmejker Bajerna Ognjen Jaramaz.

Iskočio je iz drugog plana i zadao ozbiljne glavobolje sjajnim Grcima.

Naime, u 17. minutu prvi plejmejker Srbije i MVP Evrolige Vasilije Micić doživeo je povredu skočnog zgloba i odmah je bilo jasno da se neće vraćati na teren. Njegov izlazak iz igre ozbiljno je zabrinuo navijače, koji u prvi mah nisu verovali da bivši igrač Partizana ima dovoljno snage i kvaliteta da preuzme odgovornost i do kraja meča uspešno vodi igru Orlova.

Međutim, Ognjen je ekspresno osvojio njihovo poverenje i ogromne simpatije. Odigrao je najbolju utakmicu u dresu Srbije i pokazao da ekipa može na njega da se osloni.

Ognjen je na terenu proveo 24 minuta i upisao je 15 poena, koji su mahom padali u izuzetno bitnim momentima meča.

Šutirao je sjajno, 6/8 iz igre, 3/4 za tri poena, upisao četiri skoka i imao najveći +/- indeks (15) od svih igrača u timu.

"Sama utakmica je bila važna za nas i motivacija nije izostajala sama po sebi. Kada se Vasa povredio nažalost, ostali smo sa skraćenom rotacijom i okolnosti su bile takve da sam morao da preuzmem veću odgovornost nego što je to bilo u utakmicama ranije do sada" rekao je Jaramaz na konferenciji za medije.

"Postao sam svestan momenta da smo izgubili jednog veoma važnog igrača, veoma važnog igrača, jednog od najvažnijih igrača za ovu utakmicu i da moram da uradim nešto koliko toliko nadomestim njegov izostanak" dodao je on nakon meča.

Pogledajte njegove najbolje poteze sa utakmice:


O tome koliko je Ognjen doprineo igri reprezentacije na ovom meču možda najbolje govori reakcija najboljeg igrača Orlova Nikole Jokića, koji je nakon jednog izuzetno važnog koša u finišu regularnog dela meča snažno zagrlio i poljubio svog saigrača.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR