Glas Javnosti

BOGDANOVA ATLANTA ISTOPILA 16 POENA DEFICITA: Jang u poslednjem napadu doneo EUFORIJU HOKSIMA (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Sjajan meč plej-of serije pripao je Bogdanovićevom timu.

Atlanta Hoksi i Bogdan Bogdanović neće se tek tako predati u plej-of seriji protiv Majamija! Nakon što su uspešno prebrodili plej-in, a potom "zapali" u zaostatak od 2:0, sinoć su uspeli da dođu do prvog trijumfa, doduše posle velike drame - 111:110.

Ključan je bio pogodak Trea Janga na oko pet sekundi do kraja meča, kada je flouter posle isplanirane akcije Atlante bio uspešan. Domaćin se za preostalo vreme odbranio, za slavlje domaće publike.



Upravo je Jang sa 24 poena bio najzaslužniji za pobedu svog tima. Na sve to "nakalemio" je i četiri skoka i osam asistencija. Gotovo u stopu ga je pratio naš Bogdan.

Srpski košarkaš meč je završio sa 18 poena uz osam skokova i šest asistencija. Na sve to, imao je i nekoliko istaknutih poteza, od kojih su neki došli kada se meč lomio.

Utakmica se mogla nazvati pravom klackalicom. Tokom prvog kvartala su gosti imali gotovo dvocifrenu prednost, da bi u drugom Atlanta do nje i stigla. Međutim, problem je bila što nije mogla da je održi. Desio se neobjašnjiv pad u igri u trećoj deonici, kada se činilo da će Majami prelomiti meč.



Poveo je Hit sa 16 razlike, potom je imao +14 na početku poslednjih 12 minuta, ali se Atlanta izborila i uvela meč u dramu koja je okončana na već opisan način. Majami sada vodi sa 2:1 u plej-of seriji.

U preostala dva meča nije bilo iznenađenja. Milvoki Baksi su uništili Čikago sa čak 30 poena razlike (81:111) u gostima uz sjajne partije Alena sa 22 poena i Adetokumba koji je pridodao 18 poena, koliko je ubacio i Portis.

 
Na drugoj strani, Vučević je sa 19 poena, šest skokova i tri dodavanja bio najistaknutiji. Baksi su tako poveli sa 2:1 u seriji, koliko imaju i Sansi posle pobede nad Pelikansima u gostima (111:114), prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR