Glas Javnosti

BOGDAN IZVUKAO ATLANTU IZ VELIKOG MINUSA: Magijom je odveo u PLEJ OF (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Ukoliko ste dočekali početak meča i videli veliki zaostatak, verovatno ste ugasili televizor pre nego što je krenuo šou.

Klivlend je bio favorit na domaćem terenu u eliminacionom meču u kom je trijumf značio plej-of, a poraz prerano slobodno leto.

Ipak, Atlanta je uspela da se vrati sa samog dna i da na kraju slavi sa 107:101, a ključni faktori i na ovom susretu bili su Trej Jang i Bogdan Bogdanović koji su vratili Hokse nakon što su u dva navrata u prvoj i drugoj četvrtini zaostajali po 14 poena u odnosu na Kavalirse.



Srpski bek šuter je na parketu proveo 29 minuta, a postigao je 19 poena uz pet skokova i dve  asistencije. Imao je odlične procente šuta, pogodio je šest od osam pokušaja iz igre, te dve trojke iz dva pokušaja. Na sve to je dodao i izvođenje slobodnih bacanja bez greške (5/5), te čak tri ukradene lopte.

Bogdanović je bio pokretačka snaga Atlante u trenutku kada je delovalo da niko iz Atlante ne može da postigne poene, a nakon jedne trojke besno je gestikulirao ka klupi sa porukom "Možemo ovo". Ovo je dalo dodatni motiv Jangu, koji je kasnije u drugom poluvremenu zablistao. Sipao je trojke Bogdanović, ali imao i sjajan solo kontranapad kada je sam napao čitavu odbranu Klivlenda i uspeo da pogodi uz faul.


Jang je postigao čak 32 od 38 poena u drugom poluvremenu i tako pomogao Atlanti da i bez povređenog Klinta Kapele (hiperekstenzija kolena u prvom poluvremenu) pronađe mesto među osam najboljih ekipa na Istoku. U prvom kolu plej-ofa će Atlanta ići na megdan Majami Hitu, sa kojim ove sezone imaju skor 1-3.

Jang je slabo započeo susret, a onda je u trećoj deonici postigao 16 poena, pomogao je Atlanta da istopi 10 poena zaostatka na poluvremenu i da na kraju slavi. Tokom čitavog susreta su ga vređali navijači Klivlenda, ali to mu je dalo dodatnu motivaciju.


"Pobrinuli smo se za posao. Ovo je dokaz da naš tim nastavlja da se bori i da završava posao", rekao je Jang.

Klivlend po prvi put od 2018. godine ne igra u plej-ofu, a bez Lebrona Džejmsa nisu videli plej-of još od 1998. godine, piše Nova.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR