Glas Javnosti

ZVEZDINA RAPSODIJA NA ČAIRU: Katai nezaustavljiv, crveno-beli "razmontirali" Nišlije nakon drame (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Crvene zvezde zadržali su korak sa Partizanom u šampionskoj trci, jer su u Nišu, u 29. kolu Superlige Srbije, posle vrlo uzbudljive utakmice, savladali Radnički sa 1:5 (1:1), a junak trijumfa bio je trostruki strelac, Aleksandar Katai, koji je dva gola dao nakon što su domaćini ostali s igračem manje, što svakako ne umanjuje njegovu sjajnu igru na ovom meču, na kome je jednom i asistirao

Velika inicijativa šampiona, u kojoj je bravuru za bravurom izvodio upravo Katai, donela je i početni prednost gostima, a strelac je i bio najbolji igrač crveno-belih.

Međutim, nedugo nakon što je Zvezdina "desetka" donela 0:1, na centaršut Rodića s leve strane (prilikom kog je Pavkov "odvukao" čak trojicu defanzivaca za sobom, pa je Kataiju bilo znatno lakše da, neometan, zatrese mrežu), Radnički je izjednačio.


Tačnije osam minuta kasnije, u 33., Eraković je glavom zakačio loptu koja je, iza Zvezdine odbrane, sa sredine terena bila upućena 20-godišnjem Stefanu Mitroviću, čime je "anulirao" ofsajd poziciju u kojoj se igrač Radničkog našao. A on je to iskoristio da matira Borjana i oduševi "meraklije".

Ipak, nije prošlo mnogo, a "delije" su bile te koje su imale razloga za zadovoljstvo. Istina, posle velike bure na terenu. Nakon što je Ivanić pogodio prečku gola domaćih u 39. minutu, u sledećem napadu Zvezde Katai je oštro fauliran. Krivac za taj prekršaj, Savić, imao je već žuti karton, pa kako se sudija Milan Mitić nije odmah oglasio, okružili su ga odmah fudbaleri crveno-belih, čiji je stručni štab prilično ljutito reagovao, a Dejan Stanković govorio arbitru da bi "trebalo da ga je sramota".


Koji trenutak kasnije, Mitić jeste pokazao drugi put žuti karton igraču Radničkog, kog je potom Kanga odgurivao sa terena, pa je i tu nastao manji metež, ali se se sve, srećom, završilo bez nekih strašnijih scena.


Brojčano slabije Nišlije nisu dugo uspele da izdrže nalete ekipe s Marakane u drugom poluvremenu. Aleksandar Katai se, sa dva nova, brza pogotka, oba glavom, pobrinuo da se bedem Radničkog uruši.


Prvo je u 48. minutu iskoristio dodavanje glavom Erakovića i lošu intervenciju Mlađovića da vrati prednost Crvenoj zvezdi, a u 61. mu je drugi put asistirao Rodić s levog krila, za nedostižnih 1:3 u korist aktuelnog šampiona.

Radnički je već bio nokautiran, osim Mićibućija i, u jednoj iznenadnoj situaciji zbog kiksa gostiju, Ćirkovića, niko od njihovih igrača nije više uspevao da pripreti Brojanu, a tako grogiranog rivala dotukli su Zvezdini rezervisti.


Najpre Ben, kome je Katai glavom posle kornera asistirao za lak pogodak u 75. minutu, a onda deset minuta kasnije i Nenad Krstičić, posle pravovremenog dodavanja Pavkova, a onda sjajnog "lažnjaka" kojim je prevario golmana Dujmovića i postavio konačnih 1:5.

Koji trenutak kasnije, "delije" su ovacijama pozdravile Aleksandra Kataija. Sasvim zasluženog, posle istinskog fudbalskog šoua koji je priredio na "Čairu".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR