Glas Javnosti

Zna se kada će Piksi objaviti zvanični spisak igrača za Mundijal

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Spisak reprezentacije Srbije biće poznat poslednjeg dana, potvrdio je sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Stevan Stojanović.

Stojanović je otkrio da će u ponedeljak, kada je poslednji rok za predaju spiska, biti poznato svih 26 igrača koji idu na Mundijal u Katar. Takođe, i da je selektor Dragan Stojković Piksi u glavi ima sva imena koja će se naći u avionu.

 – Znam kojih je 35 momaka, lagao bih da kažem, da ne znam. Ali, s obzirom da selektor hoće da sačeka poslednje utakmice u prvenstvima, da vidi zdravstveni bilten, tek onda će preseći i reći kojih 26 vodi u Katar. Da budem precizniji, Piksi već sada ima 26 igrača u glavi, ali bilo bi neozbiljno da detaljno pričam o tome – rekao je Stojanović za Kurir.


Popularni Dika kaže da je pričao o tome sa selektorom Stojkovićem.

– Razgovarali jesmo, posavetovali se, ali na njemu je da odluči i saopšti na koje fudbalere računa za Mundijal – dodao je.

Stojanović je jasno precizirao da neće biti velikih promena.

– Na spisku selektora su fudbaleri koji su igrali za Srbiju u ovih godinu i po dana. A, iskreno da vam kažem, bilo bi nekorektno prema momcima koji su izneli teret kvalifikacija izostaviti bilo koga od njih sa spiska za SP i voditi nekog drugog. Nismo želeli "padobrance" kao što je ranije bio slučaj. Ljudi smo! Zar je normalno da nekog ko je igrao odstranimo tek tako, zarad nekog koga bi trebalo prodati. Nema šanse – uverava Stojanović.


Tu je i pitanje povreda pošto nekolicina njih nije igrala proteklog vikenda, ali Stojanović uverava da će biti sve u redu sa Aleksandrom Mitrovićem, Dušanom Vlahovićem, Ivanom Ilićem, Darkom Lazovićem i Erhanom Mašovićem...

– Što se tiče povreda Mitrovića, Vlahovića, malog Ilića, Lazovića, Mašovića... Svi oni nisu igrali u portekle dve nedelje. Ali, nije ništa strašno, tu se radi o fudbalskim povredama koje nisu zabrinjavajuće. Verujem da će do početka SP sve sanirati. Naš zdravstveni tim je u kontaktu sa igračima i njihovim klubovima. Mislim da javnost ne treba da bude zabrinuta kada su Mitrović i Vlahović u pitanju.

Srbija će pre Mundijala imati generalnu probu 18. novembra u Bahreinu, koji je na svega 150 kilometara udaljen od Dohe.


Prvi meč na Svetskom prvenstvu igramo protiv Brazila 24. novembra, četiri dana kasnije je na programu Kamerun, a 2. decembra Švajcarska.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR