Glas Javnosti

Prodata kragujevačka zastava: Više nije u stečaju

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) oglasila je za 5. mart prvu prodaju iz stečaja „Grupe Zastava vozila“ iz Kragujevca

Krovna kuća nekadašnjeg giganta i ponosa Jugoslavije i Srbije, kragujevačke “Zastave“, „Grupa Zastava Vozila“ ide u prodaju  iz dugogodišnjeg stečaja javnim nadmetanjem po početnoj ceni od oko 69 miliona dinara (oko 588.000 evra).

Kako je navedeno u oglasu, najvažnija imovina stečajnog dužnika su poslovni prostori ostalih industrijskih delatnosti površine, zgrada fabrike kao i poslovni prostor za koji nije utvrđena delatnost a koji je u državini stečajnog dužnika i predmet je parničnog postupka pred Privrednim sudom u Kragujevcu.


U imovinu stečajnog dužnika je i oprema, zalihe rezervnih delova kao i potraživanja po specifikaciji iz prodajne dokumentacije.

Spisak celokupne imovine stečajnog dužnika, kao i status iste, detaljno je prikazan u Prodajnoj dokumentaciji.

U oglasu je navedeno da se imovina kupuje u viđenom stanju i može se razgledati nakon otkupa prodajne dokumentacije, svakim radnim danom od devet do 16 časova, najkasnije do 23. februara.

Depozit od oko 27,57 miliona dinara se uplaćuje najkasnije do 29. februara, a javno nadmetanje održaće se 5. marta u 12 časova u Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, Beograd, Ulica Terazije 23.


U slučaju da Srbija kao imalac prava preče kupovine u skladu sa Zakonom o kulturnom nasleđu, objavljenim u „Službenom glasniku“, iskoristi to pravo i prihvati postignutu cenu na javnom nadmetanju, kupoprodajni ugovor će tada biti zaključen sa Republikom Srbijom, a depoziti vraćeni učesnicima javnog nadmetanja.

„Grupa Zastava vozila“ poslovala je kao krovno preduzeće koje se bavilo holding poslovima, odnosno upravljanjem firmama članicama i u stečaju je od 2017. godine.

Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR