Glas Javnosti

Evo koliko vrede "večiti": Najskuplje je dete Partizana, Zvezdin Italijan takođe na ceni

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Dva najveća srpska kluba odigraće danas svoj 164. duel od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić". Pobednika odlučuje uglavnom timski duh, doza sreće ili samo inspiracija pojedinca. Brojke su samo sporedan faktor, ali je interesantno videti ko je jači, barem na papiru....

Pred okršaj večitih rivala fudbalska javnost se redovno bavi analizama kako bi se barem jednom od ova dva kluba dala blaga prednost. 

Prema proceni sajta "Transfermarkt" Zvezdin "roster" vredi ukupno 52,7 miliona evran, nasuprot Partizanovom koji je znatno jeftiniji (35,2). Ipak, ističu se navalni igrači, dok defanzivci nisu na ceni, čak ni među prvih pet najskupljih defanzivaca nema nijednog odbrambenog igrača.

Crno-beli u svojim redovima imaju mladog Filipa Stevanovića (18) koji je među najtalentovanijim fudbalerima u Evropi i procenjen je na osam miliona evra, ujedno je i najskuplji igrač na srpskom tržištu. Daroviti Stevanović je od prošle zime član engleskog Mančester sitija koji ga je ostavio na pozajmici u Partizanu. U redovima Crvene zvezde izdvaja se italijanski napadač Filipe Falko (29) koji vredi oko pet miliona evra, ali do sada nije u potpunosti ispunio očekivanja. 


Interesantno je da su u taboru oba tima najskuplji uglavnom stranci. 

PARTIZAN

Filip Stevanović 8
Sejduba Suma 2,7
Takuma Asano 2,5
Saša Zdjelar 2,2
Bibars Natho 2
Lazar Marković 2

CRVENA ZVEZDA

Filipo Falko - 5 
Željko Gavrić 4 
Gelor Kanga 3,5
Aleksandar Katai 3
Mirko Ivanić 3
Veljko Nikolić 3

*U milionima evra, prema specijalizovanom sajtu za vrednost igrača "Transfermarkt".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR