Glas Javnosti

UZ BLAMAŽU VEKA REAL SAVLADAO LIVERPUL: Zašto je juče kasnilo finale Lige šampiona?

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri madridskog Reala 14. put su osvojili titulu klupskog prvaka Evrope, pošto su sinoć u finalu Lige šampiona u Parizu pobedili Liverupul sa 1:0 (0:0).

Strelac pobedonosnog gola za kraljevski klu bio je Vinisijus Žunior u 59. minutu, a kuriozitet je čijenica da to to bio jedini udarac na gol madridskog kluba.

Liverul je svih 90 minuta bio mnogo bolji i sve vreme je napadao, ali mu ni 24. udarca prema golu Reala, od čega devet u okvir gola, nije bilo dovoljno da izbegne poraz.

Izabranici Jirgena Klopa bez većih problema su uspevali da nadmudre protivničke fudbalere, ali im je nesavladiva prepreka bio golman Reala Tibo Kurtoa, koji je sa nekoliko neverovatnih intervencija spasio svoj klub.

Real je 17. put igrao za titulu prvaka Evrope, a osmi otkako se to takmičenje zove Liga šampiona, i ostvario je osmu pobedu.
Poslednji poraz u finalima elitnog takmičenja Real je doživeo pre 41 godinu, kada je, takođe u Parizu, izgubio upravo od Liverpula.

Početak utakmce je kasnio više od pola sata zbog toga što je ulazak navijača na stadion bio haotičan, što je velika zamerka organizatorima.

Dodatni haos je napravila policija, koja je odlučila da ispred stadiona upotrebi suzavac, iako je među onima koji sa ulaznicama nisu uspeli da uđu na tribine bilo dosta žena i dece.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR