Glas Javnosti

OSMINA FINALA ROLAN GAROSA: Nole se sastaje sa Švarcamanom, očekuje ga težak meč ali ovo mu je adut

Tenis
Autor: Glas javnosti

Prvi teniseri sveta Novak Đoković i Dijego Švarcman igraće u nedelju u osmini finala Rolan Garosa u meču koji treba da počne oko 13 časova.

Oni će igrati na terenu „Suzan Lenglen“ posle ženskog singla u kojem igraju Monika Trevisan i Aleksandra Sasnovič.

Srpski teniser je lako došao do osmine finala, bez izgubljenog seta, a redom su padali Nišioka, Molčan i Bedene. Đoković je tako produžio svoj niz na 19 uzastopno osvojenih setova računajući i masters u Rimu.

Dvostruki šampion Otvorenog prvenstva Francuske ispalio je devet asova i 30 vinera i držao svoj servis tokom celog meča u trećem kolu.

Sledeći protiv biće najveći izazov na turniru za svetskog broja jedan.

Švarcman nije imao najlakši put do četvrtog kola u Parizu. Nakon što je u svom prvom meču otresao odlučnog Andreja Kuznjecova, Argentinca je u drugom kolu čekao maraton protiv Đaime Munara u pet setova.

Već u sledećem kolu, razbio je Bugarina Gregora Dimitrova i najavio da diže formu.
Đoković međutim nikada nije izgubio od ŠVarcmana i u međusobnim duelima vodi sa 6:0, poslednji meč su odigrali na završnom mastersu 2020. godine kad aje bilo 6:3, 6:2.

Đoković je samo dva puta izgubio svoj servis na turniru, ali ga to još nije koštalo. Veoma efikasno je koristio svoj servis i sjajno se kreće po terenu, štootežavaprotivnicima da pogode viner.

Švarcman je uneo neznatne promene u svoju igru poslednjih nedelja i brže završava poene i izgleda solidno u igri na mrežži.

Đoković ne dozvoljava svojim protivnicima da preuzmu prednost u poenima, stojeći nešto dublje iza osnovne linije i gurajući svoje protivnike nazad svojim udarcima. Švarcman bi mu mogao smetati udarcima i dobiti neke besplatne poene.

Pošto Švarcman nikada nije pobedio Srbina u šest prethodnih pokušaja i uzevši u obzir u Đokovićevu formu, branilac titule biće favorit za plasman u četvrtfinale, prenosi NovaS.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR