Glas Javnosti

TUŽNA PRIČA: Fudbaleru Ajaksa je trajno OŠTEĆEN MOZAK, a klub je URADIO ovu stvar

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Nuri je imao samo 20 godina kada je kolabirao na prijateljskom meču protiv nemačkog Verdera.

Holandski Ajaks postigao je finansijsku nagodbu sa porodicom mladog veznog fudbalera Abdelhaka Nurija, koji pretrpeo trajno i teško oštećenje mozga nakon kolapsa tokom prijateljske utakmice 2017. godine, piše Objektiv.

Klub je ranije priznao da Nuri nije dobio adekvatnu medicinsku pomoć nakon što je kolabirao i prihvatio je odgovornost. Danas je najavljeno da će klub isplatiti Nurijevoj porodici 7.85 miliona evra na ime odštete i gubitka potencijalne zarade.


Nagodba je privela kraju slučaj koji je Nurijeva porodica započela pred arbitražnom komisijom Holandskog fudbalskog saveza. Ajaks je tokom lečenja plaćao medicinske i druge troškove Nurijeve nege od 2017.
Nuri je imao samo 20 godina kada je kolabirao na prijateljskom meču protiv nemačkog Verdera u Austriji. Za Ajaks je debitovao 2016. i za prvi tim je upisao 15 nastupa.
Ajaks je po Nuriju nazvao trofej koji se svake godine dodeljuje najtalentovanijem igraču omladinske akademije, a prvi tim je povukao dres sa brojem 34 koji je nosio Nuri.

“Dobro je što je postignut dogovor da možemo da okončamo ovaj slučaj. Svi smo svesni da ovo ne okončava patnju Nurija i njegovih najmilijih. Ostaje veoma tužna priča, a tužno se osećamo i svi mi u klubu” - izjavio je direktor Ajaksa Edvin Van De Sar.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR