Glas Javnosti

TRENER PARTIZANA ZAGRMEO: Ako se to desi, Partizan NEĆE IGRATI utakmicu

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Strateg crno-belih u svom maniru.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je imao veoma oštro obraćanje medijima pred duel sa kragujevačkim Radničkim, a razog su VAR i dešavanja na Zvezdinim utakmicama.

Prošlo kolo Superlige je izazvalo podiglo mnogo prašnine, spominjalo se da neće biti prenosa utakmice, dok je pod znakom pitanja bila i upotreba VAR sistema, piše Objektiv.



Na utakmici Zvezde i Čukaričkog, VAR sistem nije radio do 28. minuta, što je prouzrokovalo ovakve reči trenera crno-belih.

"Nadamo se da se neće dešavati situacije kao u ovim prethodnim utakmicama, da će sve biti regularno, jer ako ne bude tako ne vredi vam ni rad ni ono čime se vi bavite" - rekao je Stanojević.

On je apostrofirao da Partizan neće igrati utakmice ukoliko VAR ne bude funkcionisao.



"Mi smo slušali šta će reći sudijska komisija, javio se predsednik sudijske komisije, rekao da svi greše, i da li ćemo mi imati tu nemačku kulturu. Dosta sam u fudbalu, gledao sam mnogo utakmica u nemačkom fudbalu i nikad nisam video da neki sudija stoji na dva metra od situacije i da pogrešno presudi. Imamo VAR, imali smo predavanja o tome, dođe utakmica u Nišu, upitan je bio prenos na Areni sport, a ujedno i VAR. Stav kluba je da neće igrati utakmicu ako se desi neki problem sa Arenom ili sa VAR-om. Sačekaćemo koliko je potrebno da se sve osposobi i da se igra tako utakmica. Nikada nismo davali nikakva saopštenja, i mi želimo da imamo tu nemačku kulturu. Da ne želimo, oglasili bismo se i rekli šta se desilo u prve dve utakmice, da je to bilo brutalno što se desilo, demonstracija sile, nešto što je vidljivo golim okom, a to nije bilo sankcionisano. Mi to nećemo reći, jer želimo da podržimo pravac u kom ide srpski fudbal, reprezentacija i sve ide u dobrom pravcu i mi se nećemo izjašnjavati i reći da je to bilo brutalno, već ćemo verovati da je to bila ljudska greška i sticaj okolnosti da se baš u tom trenutku desi. Ali, nećemo dozvoljavati da se takve stvari generalno dešavaju, vezano i za VAR, i za prenose utakmica. Ne vidim razlog bilo čemu, jer mislim da ne treba interese bilo koje vrste, pogotovo jer je dato obećanje pred početak prvenstva da će prvenstvo biti izuzetno regularno, mi se toga držimo i verujemo da su te stvari bile sticaj okolnosti i da nisu bili namerne, i da se neće ponavljati" - rekao je Stanojević.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR