Glas Javnosti

TRAGOM VESTI O NOVOJ 'VELEIZDAJI': Ko su fudbalske 'Jude' i izdajnici čije ime i danas izaziva prezir (FOTO) (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Svet fudbala bi u narednih nekoliko dana mogla da protrese nova "izdaja", nakon što je objavljeno da Brazilac iz redova Čelsija Vilijan pregovara sa Arsenalom.

Da li će do ovog transfera doći, videćemo, ali je sjajna prilika da se podsetimo nekih transfera koji, iako su se dogodili pre negoliko godina, ili čak decenija, i dalje zaokupljuju pažnju javnosti.

Napomena - Vladimir Stojković nije na listi.

Fernando Tores

Tores je u dresu Liverpula bez milosti terorisao protivničke odbrane i potvrdio status najboljeg napadača Evrope u tom trenutku.

 

Onda je usledio prelazak u Čelsi koji mu navijači "redsa" do danas nisu oprostili. Iako je pružio nekoliko dobrih partija, u Čelsiju su od njega očekivali mnogo više, a i sam Tores je istakao da mu je život u Liverpulu više odgovarao od Londona.

 

 

Majkl Oven

Pred utakmicu koji je Crvena zvezda odigrala na Enfildu protiv Liverpula, 23. oktobra je održana konferencija za medije. Po njenom završetku, autor ovog teksta je u potrazi za programom utakmice prošao pored čoveka koji ga je podsetio na nekadašnju zvezdu Liverpula. Radoznalost je nadvladala razum, pa je čoveka iz obezbeđenja upitao da li je to bio Oven. Usledio je odgovor...

– Ko?

Džetleg, pad koncentracije, šta li, tek, tu se nije potpisnik ovih redova zaustavio:

– Majkl Oven, bivši fudbaler Liv… 

Posle tog "v" sam pokupio plan utakmice i lagano odjurio u surpotnom smeru, svestan da je sekund nedostajao pa da se voki-toki, koji je čovek držao u ruci, nađe na mojoj glavi. 

Mislim da ovaj događaj dovoljno pokazuje koliko Ovena, koji je 2009. godine iz Real Madrida stigao u Mančester, navijači Liverpula preziru.

Jan Rajt

Šest godina, 254 meča i 100 golova u dresu Kristal Palasa Rajta su lansirali u zvezde Premijer lige, pa je usledio poziv gotovo svih velikana engleskog fudbala, a on je odlučio da pojača Arsenal. Onda je u sezoni 1992/1993 žreb odlučio da u poslednjem kolu Arsenal zaigra protiv Palasa, i to utakmicu za opstanak. Pogađate, Palas je poražen, prvi gol na meču postigao je Rajt, a pogodak je proslavio tako što je došao pred navijače Palasa i poljubio grb Arsenala. Dovoljno da dojučerašnji ljubimac za samo par sekundi postane najomraženija osoba na svetu. Sporni gol možete videti na 10:15.

Karlos Tevez

Kad je Argentinac u pitanju, priča je išla ovako - Vest Hem, Mančester Junajted, Mančester Siti. Sam transfer Teveza i Havijera Maskerana u "čekićare" predstavljao je iznenađenje, ali odlazak u Junajted nije posebno prijao navijačima tima iz Londona. Nije se na tome zaustavio, već je nakon dve godine "Old Traford" zamenio "Etihadom" i dopisao svoje ime na listu "izdajnika". Mada, šok je trajao nekoliko nedelja, da bi Tevezov prelazak iz jednog mančesterskog kluba u drugi potom izbledeo. Doduše, i danas se dešava da Argentinca nazovu "najomraženijim čovekom u Mančesteru".

Luis Enrike

Luis Enrike je prve ozbiljnije korake napravio u Realu, ali nije uspeo da se izbori za ozbiljniju ulogu, pa je kao slobodan igrač napustio Madrid. A onda je dobio poziv Barselone, kojoj je vratio postigavši 109 golova za dve šampionske titule.


 

Bernd Šuster 

Za ime Bernda Šustera nije vezano mnogo skandala, ali je interesantno videti da je u karijeri nastupao za Barselonu, potom Real Madrid, da bi iz "kraljevskog kluba" prešao među "jorgandžije", potpisavši za Atletiko Madrid.

Keni Miler

Miler predstavlja možda i najekstremniji primer. Iako je devet godina proveo u Glazgov Rendžersima (u tri mandata), dovoljna je bila jedna godina igranja za Seltik pa da sve pozitivno što je uradio za Rendžerse zamalo padne u vodu.


 

Zlatan Ibrahimović

O Ibri je sve već rečeno, a posebno je interesantno da je u karijeri igrao za sva tri italijanska velikana - iz Juventusa je prešao u Inter, da bi nakon epizode u Barseloni potpisao za Milan. I to nakon što se transfer u Real Madrid izjalovio.

Luis Nazario da Lima Ronaldo

Barselona - Inter - Real Madrid - Milan - Flamengo - Korintijans. 

Tri lige, i tri puta oblačenje dresa ekipe najvećeg rivala svog bivšeg kluba. No, Zubi to niko ne zamera, jer takvog umetnika gledati bila je privilegija...

 

Sol Kembel

Upotreba termina "Juda" u fudbalskoj tematici započela je odlukom Sola Kembela da iz Totenhema, tada tek prosečnog kluba Premijeršipa, pređe u Arsenal. I to nakon što je odbio ponudu Totenhema, kako bi kao slobodan igrač pojačao "tobdžije". 


 

Luis Figo

Šta više reći o transferu zbog kog su Figa navijači Barselone gađali svinjskom glavom kada je prvi put u dresu Reala stigao u Kataloniju?

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR