Glas Javnosti

SRPSKI FUDBALERI ZARAĐUJU VIŠE OD MBAPEA: Fudbalska zvezda dobijaće samo 20 miliona evra, ali postoji jedna "caka"

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Kilijan Mbape rešio je dilemu, pa će od leta biti fudbaler Reala iz Madrida.

Francuz je odlučio da završi priču sa PSŽ, a prema pisanju madridskih i pariskih medija Kilijana Mbapea (25) čeka neverovatna plata u glavnom gradu Španije. Zvuči neverovatno da će brzonogi fudbaler imati godišnja primanja između 15.000.000 i 20.000.000 evra u Realu, iako je u Parizu zarađivao čistih 72.000.000 evra. Prema svemu navedenom, Kilijan Mbape bi tako po sezoni zarađivao manje novca od srpskih reprezentativaca Aleksandra Mitrovića (29) i Sergeja Milinkovića-Savića (28).


Naime, dvojica Srba u Al Hilalu iz Saudijske Arabije potpisali su sa klubom Rijada bogate ugovore vredne 75.000.000 evra po sezoni. To znači da Mitrović i Milinković-Savić godišnje zarade 25.000.000 evra, što je više od plate Kilijana Mbapea u Realu.

Ali... Uvek ima jedno - ali. Kilijan Mbape dolazi kao slobodan fudbaler u Real iz PSŽ, pa će zbog toga kao nagradu dobiti nešto više od 120.000.000 evra. To je suma o kojoj dvojica Srba mogu samo da sanjaju. Plus, Francuz će imati 60 odsto od sume korišćenja svog lika u bilo kom segmentu poslovanja Reala. Ovaj potez je bez presedana u savremenom fudbalu, jer ovakve pogodnosti što se tiče novca nisu imali ni Leo Mesi, ni Kristijano Ronaldo, dvojica fudbalera koji su uvek znali da pametno i za mnogo novca iskoriste svoj lik i delo.

PSŽ će se prijateljski rastati sa Kilijanom Mbapeom, koji je postao zaštitno lice kluba i proteklih godina bio glavna atrakcija Pariza i Francuske. Uprava "Svetaca" se nada da bi Mbape mogao da učini još jednu veliku uslugu klubu, pošto je već oprostio 80.000.000 evra u bonusima, tako što bi se odrekao dela plate do kraja sezone ili da mu prebaci procenat bonusa za potpis koji će dobiti od madridskog Reala u junu.


PSŽ i Mbape su se dogovorili da ne daju izjave za medije, sve dok u potpunosti ne dogovore uslove rastanka. Već se spekuliše da će se Mbape odreći dela lojaliti bonusa, koji iznosi 180.000.000 evra.

Naser Al Kelaifi, prvi čovek PSŽ, mirno je primio odluku Kilijana Mbapea da na leto odlazi u Real iz Madrida. Prema pisanju lista "Ekip", njih dvojica imali su usmeni dogovor da fudbaler prvo predsedniku kluba saopšti svoju konačnu odluku. I Mbape je to ispoštovao, a Kelaifi nije ni jednog trenutka pokušao da ga odgovori, kada mu je rekao da ide u Real.

Kilijan Mbape osvojio je sve moguće trofeje u karijeri igrajući za PSŽ i reprezentaciju Francuske. Sem jednog, po mnogima i najvažnijeg, pehara Lige šampiona. Posle godina posta u dresu PSŽ, novinari i analitičari veruju da je glavna stvar da prelomi i pređe u Real bila činjenica da sa tim klubom ima veću mogućnost da osvoji Ligu šampiona.


Tokom leta Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić dobili su neverovatne ponude iz Saudijske Arabije. Iako njihovi klubovi Fulam i Lacio nisu bili radi da ih puste, na kraju je ipak došlo do transfera. Mitrović je imao daleko više muke sa upravom Fulama, jer je bio najvažniji igrač u sistemu. Na kraju su Englezi pristali da ga prodaju za sumu od 52.600.000 evra. Sergej je poslednjih godina bio "zlatna koka" gazde Lacija Lotita, ali kada je Italijan propustio priliku da ga unovči za 100 miliona evra, odlučio je da prihvati ono što su mu dali Arapi, a to je 40.000.000 evra.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR