Glas Javnosti

SUMNJIV! Češljaju se transferi Ramadanija, terete ga za utaju 70 miliona evra

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Italijanski fudbal potresa korupcijski skandal poslednjih dana, a u centru pažnje je poznati agent Fali Ramadani.

Tereti se da se u velikoj akciji utajilo čak 70 miliona evra, u kojoj je prethodno uhapšen predsednik Sampdorije Masimo Ferero.

Za sada je pod sumnjom desetak transfera koje je završio Ramadani, pišu italijanski mediji.

Albanac rođen u Tetovu, nekadašnji neuspešni golman u Partizanu i kasniji ugostitelj, stekao je brojne veze u fudbalskom svetu koje je „oplemenio“ ogromnim novcem kroz transfere desetina fudbalera.

Kako se navodi, Albanac se sumnjiči da je izbegavao plaćanje poreza i da su pojedini transferi služili za pranje novca, a pod posebnom lupom su dogovori u vezi sa angažovanjem Kalida Kulibalija u Napoliju te dolaska trenera Mauricija Sarija u Juventus.

Tu se spisak ne završava, ti klubovi su poslovali sa Ramadanijem i oko transfera Federika Kjeze, Miralema Pjanića, a istražni organi su posetili i prostorije Intera zbog sumnji u ispravnost dogovora o produženju ugovora golmana Samira Handanovića.

U timu Ramadani ima i specijaliste za zapadno tržište, to su Pedro Pereira, Francisko Kopado, Enco Deme, Hris Apostolu, Rašid Si Larbi, Majkl Recos, Viki Vankin, Žilijen Turni i Karlos Sureda.

Što se tiče fudbalera, u njegovoj „ergeli“ su, između ostalih, Nikola Milenković, Luka Jović, Borna Sosa, Haris Seferović, Markos Alonso, Nikola Maksimović, Adem Ljajić, Miloš Veljković, Marko Marin, Lazar Marković, Marko Jevtović, Nemanja Motika, Mihajlo Banjac, Marko Bakić, Armin Đerlek, Aleksa Damjanac...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR