Glas Javnosti

Stanković pred realizacijom ugovora, vodiće italijanskog prvoligaša

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Srpski stručnjak vrlo blizu preuzimanja tima iz Đenove, protivkandidat Danijele De Rosi.

Dejan Stanković u Sampdoriji, tu vest ste često mogli da pročitate i dok je ovaj trener bio šef struke Crvene zvezde. U međuvremenu, Stanković i Crvena zvezda su se sporazumno razišli, a tim iz Đenove je pre nekoliko dana dao otkaz Marku Đanpaolu. 

Sampdorija je posle osam kola Serije A poslednja na tabeli, sa samo dva osvojena boda i ne baš najboljom perspektivom. Jasno je da će jedini cilj ove sezone tima iz Đenove biti da što pre obezbedi opstanak. 

A u ovom klubu koji je u sezoni 1990/91 osvojio i Skudeto, četiri puta podizao trofej namenjen pobedniku Kupa Italije, ponovo su počeli da razmišljaju o Dejanu Stankoviću. 

 

On se trenerski dokazao u Crvenoj zvezdi, sa kojom je osvoji tri titule prvaka Srbije u prethodne tri sezone, uz dva nacionalna kupa. Imao je i zapažene rezultate u evropskim takmičenjima, ali i tri neuspela pokušaja da se sa crveno-belima plasira u Ligu šampiona. To je i bio jedan od razloga za odlazak iz Ljutice Bogdana. 

Stanković odlično poznaje italijanski fudbal. Najbolje godine u karijeri po odlasku iz Crvene zvezde proveo je upravo na Apeninskom poluostrvu, od 1998. Do 2004. godine nosio je dres Lacija, potom je od 2004. do 2013. Igrao za Inter. Šest puta je osvajao Skudeto, jednom sa Rimljanima. 

Uz naravno, Ligu šampiona sa Interom 2010. godine, FIFA svetsko klupsko prvenstvo iste godine, ali i Kup pobednika kupova i UEFA Super Kup sa Lacijom, i brojne druge trofeje… 

Italijanski mediji prepuni su natpisa da će Stanković preuzeti Sampdoriju, a kao protivkandidata ističu Danijelea De Rosija. Čak su saznali i da srpski trener ima sastanak u vreme ručka sa bordom direktora Sampdorije, kojeg čine Marko Lana, Antonio Romei, Danijele Fađiano i Karlo Osti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR