Glas Javnosti
posta

FRANCUZI BOJKOTUJU SVETSKO PRVENSTVO: Iz velikih gradova stiže protest zbog, kako kažu "Ljudske i ekološke katastrofe"

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Početak Svetskog prvenstva u fudbalu se približava, a turnir u Kataru biće praznik za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari.

Iako euforija raste iz dana u dan, sa jedne strane, sve je veći broj onih koji negoduju zbog odnosa i tretmana domaćina, sa druge. Tako je samo u Francuskoj sedam gradova odustalo od organizovanog gledanja utakmica Svetskog prvenstva na trgovima, u znak protesta. 

Poslednju odluku, donele su vlasti u Parizu, što je rezultat nepovoljnih ljudskih prava u toj zemlji, ali i lošeg ekološkog uticaja, a ovu odluku potvrdio je zamenik gradonačelnika Pjer Rabadan za AFP.Pre Pariza isto su učinile vlasti u Lilu, Strazburu, Bordou, Rodezu i Marseju. 

- Predani vrednosnim načelima, solidarnosti u sportu i izgradnje održivijeg mesta, ne možemo doprineti promovisanju Svetskog prvenstva u Kataru, koje je ljudska i ekološka katastrofa - piše u saopštenju vodstva grada Marseja. 

Podsetimo, Svetsko prvenstvo u Kataru održaće se od 20. novembra do 18. decembra, a Francuska je u grupi D s Australijom, Danskom i Tunisom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR