Glas Javnosti

Naše odbojkašice slomile otpor Nemačke

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Još jednu veliku pobedu ostvarila je Srbija. Izabranice Đovanija Gvidetija savladale su Nemačku sa 3:1 (25:17, 23:25, 25:16, 30:28) i ostale u borbi za finalni turnir Lige nacija.

I drugi trijumf na turniru u Suvonu zabeležile su svetske šampionke, te sada imaju skor od 5-5. Zadržale su na taj način šansu da se na kraju ipak nađu na finalnom turniru u Arlingtonu.

Briljirala je Tijana Bošković sa 39 poena. Mina Popović, Jovana Stevanović i Aleksandra Uzelac su imale po devet. Na drugoj strani je Kamila Vejcel stala na 16, a Lina Alzmajer na 14.


Srbija naredni meč igra protiv Dominikane u noći između petka i subote. Potom ih očekuje još duel sa Bugarskom.

Svesne su bile srpske odbojkašice da moraju da slave ukoliko žele da sačuvaju šansu da se plasiraju na finalni turnir. I već na startu su stavile rivalu do znanja da su došle po pobedu. Raspoložena je bila Tijana Bošković, odlično je saigračice u napadu nalazila Maja Ognjenović. Dominirale su u svakom segmentu igre „plave dame“, kažnjavale su svaku grešku i nepreciznost protivnika. Menjao je na drugoj strani Vital Hejnen, ali bezuspešno. Kao mašina je delovao srpski tim u prvom setu.

Ipak, u nastavku je došlo do pada u igri. Mučila se Srbija na prijemu, pa je dozvolila protivniku da preuzme inicijativu. Nemice su koristile svoje šanse, mnogo bolje su bile unapadu, pa je u jednom momentu semafor pokazao 16:11. Ipak, uz fantastičnu Tijanu Bošković, uspele su svetske šampionke da se izbore za izjednačenje. U završnicu su, međutim, napravile nekoliko grešaka, pa su hrabre Nemice osvojile set.

Pobedom je Srbija obeležila rođendan Jovane Stevanović, koja je u petak napunila 31 godinu.

Odlučio je Đovani Gvideti da u nastavku pruži šansu Aleksandri Uzelac koja se našla u postavi. Donela je novu energiju mlada odbojkašica, ispratila je Tijanu Bošković, pa je Srbija već na startu stigla do zavidne prednosti. Proradio je blok, znatno bolje su servirale „plave dame“, pa su primorale Nemačku na dva rana tajm-auta. U naletu su bile svetske šampionke, odvojile su se u završnici i priliku su dobile Bojan Drča i Ana Bjeica.


Velika borba se vodila u nastavku. Imao je srpski tim problema sa organizacijom napada, pa je Nemačka stekla prednost sredinom seta (19:16). Ipak, povukao je pravi potez tada Đovani Gvideti – zamenio je dijagonalu i sa specijalnim zadatkom na teren poslao Drču i Bjelicu. Uspele su da prekinu seriju rivala srpske odbojkašice, a onda se na teren vratila Tijana Bošković i osvojila tri vezana poena za preokret. Ipak, uporne Nemice su stigle do set lopte, zapravo imale su tri. Ali je onda Tijana poentirala za meč loptu. A onda je donela svom timu i drugu. Treću je iskoristila Uzelac.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR