Glas Javnosti

Džaku optužili za sabotažu, stavili ga na stub srama

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Granit Džaka, kapiten fudbalske reprezentacije Švajcarske, već dugo je na udaru javnosti u svojoj zemlji, ne štede ga čak ni bivši asovi albanskog porekla.

Nije dobar odnos između Granita Džake (31) i selektora Murata Jakina (49), a sukob je viđen posle utakmice između Švajcarske i selekcije tzv. Kosova, bilo je 2:2 na ovom meču. 

Tada je švajcarska javnost optužila Džaku za sabotažu i lošu igru, izvlačili su se snimci i segmenti njegove očajne reakcije kod izjednačujućeg gola. Onda je viđen kontraudar - Džaka je izašao pred novinare i optužio selektora Murata Jakina za loše vođenje treninga i tima. 


Dvojica bivših reprezentativaca Švajcarske sa albanskim poreklom, Blerim Džemaili (37) i Admir Mehmedi (32), optužili su Džaku da "buši" selektora.

- Problem je u ovom trenutku što se borba za prevlast vodi u javnosti. Definitivno se između njih dvojice dogodilo nešto što mi ne znamo. Sad će opet da se sretnu njih dvojica i verovatno će se sve vrlo brzo zapaliti.

Blerim Džemaili 

Admir Mehmedi bio je direktan.

- Sve je počelo Granitovim intervjuom. Kao kapitenu, nije vam dozvoljeno da dajete ovakav intervju, posebno ne u tako osetljivom trenutku. Čak i ako se sve desilo pet minuta nakon utakmice.

Admir Mehmedi

Džemaili sada čeka reakciju selektora.

- Posle tri kvalifikacione utakmice u novembru, oni će morati da sednu jedan preko puta drugog i razgovaraju o budućnosti. Na kraju krajeva, Granit ima mnogo toga da kaže. A ako je on prvi koji ima problem sa trenerom, onda je pitanje kako će to sve da funkcioniše. Ako jedan ode, možda idu i ostali.

Blerim Džemaili

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR