Glas Javnosti

Džaka i Šaćiri stižu u Srbiju: DOČEKAĆE IH “KARAĐORĐE”!

Sport
Autor: Glas javnosti

Najavljeno gostovanje Švajcarske koja bi u Srbiji trebalo da igra meč sa Belorusijom znači da će i dvojica fudbalera koji su zapamćeni po provokacijama doći u našu zemlju.

Evropska kuća fudbala (UEFA) potvrdila je da će selekcija Belorusije ugostiti Švajcarsku u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Novom Sadu u martu naredne godine. To znači, da će po svemu sudeći i dvojica provokatora Džerdan Šaćiri i Granit Džaka doputovati u Srbiju, piše Sputnjik.

UEFA je donela i zvanično saopštila pomenutu odluku o tome gde će Belorusi odigrati pomenuti susret i ono o čemu se prethodnih meseci spekulisalo, dobilo je i zvaničnu potvrdu.

Biće to stadion „Karađorđe“ u Novom Sadu!

A biće to ujedno i dolazak dvojice verovatno najomraženijih fudbalera, koji su pokazivanjem dvoglavog orla u Rusiji provocirali reprezentativce Srbije nakon postignutih golova.

Ni na Svetskom prvenstvu u Kataru nije moglo da prođe bez provokacija, s tim što je u glavnoj ulozi ovoga puta bio „samo“ kapiten Švajcarske i Arsenala Granit Džaka, koji se hvatao za međunožje u meču sa Orlovima, kontantno je dobacivao nešto Aleksandru Mitroviću, Tadiću i Milenkoviću s kojim se i fizički sukobio.

Ostala je zapamćena i ona scena kada je naš temperamentni golman Vanja Milinković-Savić uhvatio za gušu provokatora Džaku, ali je na sreću odustao i izbegnute su dalje posledice i sankcije.

Podsetimo, Belorusija se, baš kao i Rusija, nalazi pod sankcijama UEFA jer podržava Rusiju, pa zbog toga svoje utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo mora da igra na strani.

Svaka utakmica u po jednoj državi, a meč sa Švajcarcima koji je zakazan za 25. mart 2023. godine, biće odigran u Srbiji, tačnije u Novom Sadu, piše Sputnjik.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR