Glas Javnosti

ŠOK POTEZ ABRAMOVIČA! Još nije prodao Čelzi a kupuje novi klub, promocija u petak (FOTO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Velika Britanija je uvela sankcije Romanu Abramoviču zbog rata u Ukrajini, pa je tako ruski oligarh primoran da proda Čelsi čiji je vlasnik skoro dve decenije s ogromnim uspehom.

Prvo je bila glasina, onda fudbalski trač, a od petka izgleda i istina – ruski milijarder Roman Abramovič kupiće turski klub Goztepe.

Iako nije obelodanjeno zašto se ruski milijarder opredelio baš za taj klub, koji je jedini put šampion bio davne 1950, a trenuno je u zoni ispadanje iz prve lige, turski medij "Fanatik" tvrdi sledeće:

- Turska nije uvela sankcije Rusima, a pregovori koje je Abramovič započeo desili su se dva dana nakon što je njegova superjahta "Eklipsa" vredna više od 800 miliona evra, prispela u Marmaris. Njegova druga luksuzna jahta, "Moj Solaris", stigla je u Bodrum dan ranije, što je dovelo do protesta grupe Ukrajinaca koji su neuspešno pokušavali da čamcem onemoguće prispeće.


Gectepe je klub iz trećeg po veličini turskog grada, Izmira, a pored titule, osvojio i dva Kupa Turske, 1969. i 1970. Na međunarodnoj sceni je najdalje dogurao u Kupu pobednika kupova, kada je 1970. bio četvrtfinalista.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR