Glas Javnosti

Glumac Džonatan Sejer kupio je fudbalski klub za koji je igrao njegov deda

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Džonatan Sejer voleo bi da da vidi više praktične podrške kada su u pitanju manji klubovi, uključujući pronalaženje načina za formalno povezivanje sa velikim lokalnim timovima, pa čak i pomoć u održavanju terena kako zima ne bi uništila njihovu površinu za igru.

Godine 2019, Džonatan Sejer, najpoznatiji kao deo komičarske trupe Mischief, nagrađene Olivijeom, otkupio je Eštona junajteda sa njegovim ocem, nakon što je klub objavio SOS tvit moleći za pomoć.



To je povuklo Sejerovo srce - ne samo zato što je njegov deda igrao za Eštona (što je jedno od najstarijih fudbalskih terena na svetu) više od 400 puta i tako su, u kancelariji prodavnice podnih obloga, potpisani papiri da bi on postao saradnik. -vlasnik.

U svojoj novoj knjizi Nowhere To Run, otkriva komične anegdote iza zavese vođenja kluba koji nije u ligi - naizgled univerzuma daleko od onoga što se dešava u Premijer ligi i šire.

Ešton junajted je bio zatrpan nekim iznenađujućim dugovima, igrači su plaćani za meč sa sekretaričinog bankovnog računa, a samo jedna osoba je imala ključ od svlačionica - i on je otišao u AWOL.


Sejer prelazi od skrivanja na parkingu nakon ranih gubitaka tokom svog mandata do vrištanja na terasama u finalu kupa.

Posedovanje kluba promenilo je njegov odnos prema fudbalu.

„Mislim da je pošteno reći da sam video kako se pravi kobasica. Napravljena je na zastrašujući način – to je veoma skupa kobasica."

„Mislim da postoji tačka u knjizi u kojoj govorim o tome kako je počeo prvi takmičarski meč, a onda sam 10 minuta kasnije samo nekako shvatio da ga mrzim. Bio sam totalno uspaničen. Bio sam kao, O moj Bože, šta ako izgubimo? Šta ako izgubimo sledeće nedelje? Šta ako izgubimo vikend? Šta ako se spustimo i zaista se borimo da izađemo iz razmišljanja na neko vreme?

„Mislim da sam od tada, na sreću, uspeo da se pomirim sa tim emocijama i činjenicom da je fudbal gore i dole.


Dodao je da ga to što ne može da isporučuje za svoju zajednicu "užasava" i želi da bude "čuvar" u njihovo ime.

Grupa volontera drži klub na okupu

Sejer takođe pohvalno govori o onima koji volontiraju u klubu, a Sajer ih je nazvao "životnom krvlju". Ponudili su da zaliju tek obnovljeni teren ranije ove godine nakon što je toplotni talas pretio da ga isuši, spavajući u šatorima i smenama da šetaju gore-dole po novom zalivanju travnjaka. to. Sejer je dodao da neki volonteri već decenijama rade na okretnicama ili čak farbaju linije oko terasa, nazivajući tim „gagalom“, a ne floskulanom vojskom.

"Mislim da je to super, super posebno", rekao je Sejer.

"To vas povezuje sa nečim - poput cilja koji je veći od vas samih i svrhe koja je veća od vas, i osećate se povezanim sa nečim."


Nema pobednika ako niste zainteresovani za zajednicu

I dok Sejer ima duboku porodičnu vezu sa klubom i želi da ga ukoreni u zajednici, on je rekao da bi neki vlasnici mogli videti svoje klubove kao imovinu - i to je razočaravajuće.

"Nema pobednika, ako hoćete, koji dolazi da investira u fudbalski klub, a niste baš zainteresovani za zajednicu i fudbalski klub - možete se loše provesti", rekao je Sejer.

„Uvidećete posle nekoliko godina, ovo je užasno, ovo je skupo, ima mnogo emocija."


"I šta vi imate od toga? Nisam siguran. I isto za pristalice, igrače - to je samo negativna situacija."

Sejer želi da istakne da je vraćanje zajednici i slušanje zainteresovanih strana ono što bi trebalo da natera ljude da požele da uđu i ulažu u fudbalske klubove.

"Osećate se na kraju odgovornim za svačiju sreću."

„Male stvari bi mogle da nam naprave veliku razliku“

Sejer je rekao da su njegov klub i oni u Premijer ligi "kreda i sir", ali je dodao da bi voleo da ima više razgovora o tome kako mogu da podržavaju jedni druge.

"Bilo bi sjajno da se ti svetovi povežu, da imaju samo formalne veze na različite načine. Mislim da bi to bilo zaista, zaista korisno za toliko različitih ljudi", rekao je on.


On je objasnio da bi mogućnost povezivanja sa klubovima koji se nalaze iznad piramide bila zaista korisna, dodajući da bi voleo da FA više podržava zajednicu klubova, na primer u održavanju terena – što je za male klubove velika stvar.

„Za klubove kao što je naš, to bi napravilo ogromnu razliku jer bi to značilo da bi mnogi naši timovi mogli da igraju na terenu, imali bismo više osećaja zajedništva, ne bi se utakmice odlagale istom brzinom. .. To zaista dovodi klubove u finansijsku opasnost“, rekao je on.

Dodao je da bi čak i mogućnost kontaktiranja većih lokalnih klubova i traženja saveta napravila "ogromnu razliku".

On ističe da su dva tima bila samo jedna liga odvojena - i dobra sezona za Ashton ili loša sezona za Rekham mogli su da dovedu do njihovog susreta.


Sejer je dodao: „Očajnički želim da dobijem primerak knjige u njihovim rukama jer mislim da bi obojica uradili zaista dobar posao da me igraju u filmu, znate?

"Prilično često ljudi govore, o, znaš, Džonatane, onaj momak iz Dedpula, imaš sličnu fiziku. Dakle, znaš - mogao bi da izvodi vratolomije."

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR