Glas Javnosti

SITI UDARA NA REAL! Strašno polufinale Lige šampiona: GVARDIOLA ILI ANĆELOTI? Spektakl u Mančesteru

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Mančester sitija večeras (21) dočekuju Real Madrid u prvom meču polufinala Lige šampiona.

"Građani" će pokušati ponovo da se plasiraju u finale i osvoje prvi "ušati" pehar u klupskoj istoriji.

Posle poraza u prošlogodišnjem finalu, Siti će pokušati da se iskupi, ali na putu će im stajati velika prepreka u vidu ekipe Reala koja je ovo takmičenje osvajala 13 puta.

Ove dve ekipe su se sastale u polufinalu u sezoni 2015/16. U Mančesteru nije bilo golova, a potom je Fernandov autogol na stadionu "Santjago Bernabeu" odveo Real u finale u kojem je sa penala pobedio gradskog rivala Atletiko.

Ekipa sa Ostrva se osvetila za taj poraz u sezoni 2019/20 pobedivši u osmini finala sa 2:1 u gostima, a potom i kod kuće istim rezultatom, ali je ulog ovog puta mnogo veći.


Trener Sitija Pep Gvardiola izjavio je da je meč u utorak protiv Real Madrida u polufinalu fudbalske Lige šampiona "neverovatan test" za njegovu ekipu.

- Za nas je meč protiv Reala neverovatan test. Ali tako bi bilo da igramo i protiv Bajerna ili Barselone ili bilo koje ekipe koji su redovni učesnici ove faze takmičenja. Do pre nekoliko godina retko smo stizali do ove faze, i plasman u finale bi bio odličan za našu budućnost", rekao je Gvardiola.


Pred, svi se nadaju spektakl u Mančesteru, oglasio se šef stručnog štaba Reala, Karlo Anćeloti.

- Blizu smo još jednog finala najvažnijeg takmičenja na svetu i zabrinuti smo jer ćemo igrati protiv veoma jakog tima. Navikli smo na to jer smo u Ligi šampiona već igrali sa teškim rivalima i u osmini finala i u četvrtfinalu i sada u finalu. Svi oni su bili favoriti da osvoje takmičenje. Dobili smo ih i nastavićemo da se borimo – kazao je Anćeloti.

Na sajtu najbolje strane kladionice koji se bavi recenzijama stranih kladionica možete pronaći najveće kvote za večerašnji meč Mančester Siti - Real Madrid, kao i za drugo polufinale koje je na programu sutra, a sastaju se Liverpul i Viljareal.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR