Glas Javnosti

RONALDO ĆE BITI PROMOVISAN PRED 30.000 NAVIJAČA: Poznato i kad će debitovati za novi klub

Fudbal
Autor: Glas javnosti/Kurir

Kristijano Ronaldo je 30. decembra potpisao za Al Nasr iz Saudijske Arabije najveći ugovor u istoriji fudbala.

Portugalac će zvanično biti promovisan u utorak u Rijadu, gde se vrše poslednje pripreme.

Očekuje se da se na stadionu "Mrsol park" okupi 30.000 navijača. Mnoge je šokirala cena ulaznica za ovaj događaj, pošto iznosi svega nešto manje od četiri dolara.

Ronaldo bi za Al Nasr trebao da debituje u četvrtak protiv Al Taea u domaćem prvenstvu.

Transfer Ronalda u Al Nasr kod mnogih izaziva pomešane osećaje. Ronaldo je potpisao ugovor koji se ne odbija, jer će zaraditi skoro 500 miliona evra za dve i po godine, što je najveći ugovor u istoriji, ali je svakako izneverio mnoge odlukom da ode u slabije razvijenu fudbalsku zemlju.


Al Nasr je već postao hit u svetu i preko noći je zahvaljujući Ronaldu stekao veliku popularnost. Tako je na Instagramu sa 800.000 stigao do brojke od 6 miliona pratilaca.

A sada je poznato i kada će doskorašnji igrač Mančester junajteda debitovati u dresu svog novog kluba.

Kako javlja novinar Đanluka Di Marco sa "Skaj Sporta", Portugalac će debitovati 5. januara. Tada će Al Nasr, koji je lider lige Saudijske Arabije (26 bodova iz 11 utakmica), pred domaćom publikom igrati protiv Al Taea, sedme ekipe domaćeg prvenstva.

U januaru će Al Nasr oidgrati još tri utakmice - prve dve prvenstvene, a 14. januara ide u goste aktuelnom viceprvaku Al Šababu, dok će 21. januara ugostiti Al-Etifaka. Ostaje i meč Superkupa Saudijske Arabije protiv Al-Itihada i to će biti prilika da Ronaldo osvoji prvi trofej u Saudijskoj Arabiji.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR