Glas Javnosti

Reprezentacija Velsa menja ime

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Reprezentacija Velsa će se po poslednji put na nekom velikom takmičenju nadmetati pod ovim imenom.

Verovali ili ne, po završetku Svetskog prvenstva Vels se više neće tako zvati. Mundijal koji se igra u Kataru je poslednji na kome će se ova reprezentacija takmičiti pod imenom Vels. Na sledećim utakmicama, ime ove selekcije biće "Kamri".Fudbalski savez Velsa već vodi intenzivne razgovore sa FIFA i UEFA o promeni imena i deluje da će oni uroditi plodom. Inače, "Kamri" je naziv ove zemlje da narodnom velškom jeziku. Trenutni naziv Vels je engleskog porekla i iz Fudbalski savez Velsa ističu da je greška što od starta reprezentacija nije nosila izvorno ime.

- Tim je uvek trebalo da se zove Kamri, zato sada ovo radimo. Naše mišljenje je da je momenat takav da na domaćem terenu svakako svi već tako zovu tim. To je ime naše reprezentacije, ako pogledate i zvanični sajt nacionalnog tima i čujete kako zovemo sebe uvek ćete čuti Kamri - rekao je Nil Muni, prvi čovek FS Velsa.

- Na međunarodnom nivou još uvek imamo posla oko toga, tako da ćemo na ovo Svetsko prvenstvo otići kao Vels. Ali mislim da će 2023. godina biti godina kada ćemo razgovarati sa mnogima oko promene imena. Mi smo demokratska organizacija i ništa nećemo uraditi jednostrano - istakli su iz FS Velsa.Vels, ili Kamri, kako vam je draže, na Svetskom prvenstvu će se naći u grupi sa Engleskom, Amerikom i Iranom i imaće dobru priliku da u tek drugom učešću na Svetskom prvenstu prođu grupu. Inače, to im je pošlo za rukom i u prvom nastupu daleke 1958. godine, kada su bili drugi iza Švedske, a ispred Mađarske i Meksika.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR