Glas Javnosti

Preminuo bivši fudbaler Crvene Zvezde

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Reč je o nekadašnjem asu koji je bio legenda Crvene zvezde i koji je jedini u dresu tog kluba postigao het-trik u polufinalu Kupa evropskih šampiona, na utakmici protiv Panatinaikosa, 1971. godine.

- Fudbalski klub Crvena zvezda sa velikim žaljenjem obaveštava javnost da nas je još jedno fudbalsko ime napustilo zauvek, a reč je o Stevanu Ostojiću, prosavljenom golgeteru našeg kluba koji je preminuo u 81. godini života, navodi se na sajtu Crvene zvezde.

Stevan Ostojić je rođen 20. avgusta 1941. godine u Ostojićevu, a deo Crvene zvezde kao fudbaler bio je od 1966. do 1973, u čuvenoj generaciji koju je predvodio Dragan Džajić i za to vreme odigrao 277 utakmica (124 prvenstvene) i postigao 156 pogodaka, osvojivši s tim klubom tri titule prvaka i dva Kupa Joguslavije. Osim za Zvezdu, nastupao je još za OFK Suboticu, Radnički Niš, Monako, Fenerbahče i San Hoze, a odigrao je po dve utakmice za "A" i mladu reprezentaciju Jugoslavije.

Kao trener počeo je da radi najpre kao pomoćnik Branka Stankovića u Crvenoj zvezdi, koga je nasledio na klupi prvog tima, gde se zadržao godinu i po dana. U sezoni 1983/84, bio je trener subotičkog Spartaka, a kasnije u još nekoliko klubova. Bio je i član upravnog Upravnog odbora u vreme kada je Vladan Lukić bio predsednik Crvene zvezde.

- Pamtićemo ga kao uvek vedrog i nasmejanog čoveka, spremnog da pomogne u svakom trenutku, ali i kao nekog ko je mnogo voleo Crvenu zvezdu. Bio je tu za naš klub, kao iskreni i pravi zvezdaš, u momentima i kada se slavilo, ali i kada se tugovalo. Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni. FK Crvena zvezda izražava najdublje saučešće porodici Ostojić. Neka mu je večna slava, poručili su sa Marakane.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR