Glas Javnosti

PO SVAKU CENU: Italijani bi da se izbaci Iran, pa da ipak zaigraju na Mundijalu

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Prvo su Ukrajinci pisali FIFA da se izbaci Iran sa Mundijala zbog pomoći Rusiji, a sada je isto učinio i aktuelni prvak Evrope – Italija.

Ukrajinci su preko direktora Šahtjora Sergeja Palkina u pisanoj formi tražili da Iran bude izbačen sa SP u Kataru jer su dali dronove Rusima u specijalnoj operaciji protiv Ukrajine.

Ali to nije sve. Na „kvarno” bi da zaigraju i Italijani, oni koji su šokirani od Severne Makedonije u baražu i to pred armijom svojih navijača. Sada bi „azuri” da se nađu umesto Irana na smotri najboljih koja će od 20. novembra do 18. decembra biti održana u Kataru, javlja Sputnjik.


Na takvu ideju navodno je došao ambasador Italije pri Ujedinjenim nacijama Mauricio Masari, koji je uputio pismo prvom čoveku Međunarodne kuće fudbala Đaniju Infantinu, tražeći da se eliminiše Iran jer pomaže Rusiji.

Italiji ovo nije prvi put da lobira da se njihovi fudbaleri i stručna ekspedicija nađu na Mundijalu, s obzirom na to da su prethodno hteli da iskoriste potencijalnu suspenziju Ekvadora, zbog navodnih malverzacija sa registrovanim fudbalerima, kako bi se domogli Katara.


Ipak, to im nije uspelo jer je FIFA ostala rigorozna da se na Mundijalu nađu isključivo reprezentacije koje su to zaslužile na terenu, nikako van njega.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR