Glas Javnosti

PIKSI POSLE UTAKMICE GODINE: Ja mislim da nemamo limit! Ova utakmica je pokazala da smo bolji od Portugala

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je posle meča u Portugalu svojom izjavom nakon plasmana na Svetsko prvenstvo oduševio navijače.

Posle utakmice je Stojković izneo svoje prve utiske.
- Po onom što smo prikazali večeras smo pokazali da smo zaslužili pobedu. Igrali smo sa uverenjem da možemo da dobijemo. Oni su za mene prvaci Evrope, ali smo pokazali da možemo da pobedimo. Zaslužuju momci čestitke - rekao je Piksi posle meča, a prenosi Informer.

Nastavio je u dahu.

-Govorili smo da će utakmica u Lisabonu biti finale i da je samo taj rezultat onaj koji nas vodi u Katar. Požrtvovanost, poštovanje principa i sve što smo pokazali donelo je Srbiji to da bude ponosna. Srbija ima pravo da bude ponosna.
Stojković je na klupi za rezerve ostavio Aleksandra Mitrovića, koga je uveo na poluvremenu, a on mu je vratio golom vrednim plasmana u Katar.

- Moj posao je da osmislim i da prenesem igračima, kao i to da ih ubedim. Sve je to rezultiralo ovim kako se završilo. Stručni štab je odradio svoj deo posla. Prelepo smo odigrali. Mi smo verovali u to. Niko od protivnika nema krila, igra se deset na deset. Pokazali smo volju i motivaciju. Velika je stvar pobediti Portugal. Srušili smo tradiciju posle 37 godina.

Srbija je prvi put posle 2010. godine i duela sa Nemačkom savladala jednu veliku reprezentaciju.

- Ja mislim da nemamo limit. Sve ćemo analizirati, ali smo sve uradili perfektno. Ova utakmica je pokazala da smo bolji od Portugala. Imamo potencijal za mnogo veće stvari - zaključio je Stojković.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR