Glas Javnosti

SENZACIJA!!! SRBIJO, SLAVI! Piksijevi "orlovi" idu na Mundijal! (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je jednu od najvećih pobeda u istoriji našeg fudbala i trijumfom u Lisabonu protiv Portugalije od 2:1, pogotkom Mitrovića u 90. minutu, izborila direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Zasluženo! Jedan od najvećih fudbalera današnjice Kristijano Ronaldo ostao je u neverici. a kako i ne bi kada nije ni došao večeras na utakmicu. Nagrađeni su naši momci za upornost, za igru, za srce kojim su pokorili Lisabon.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija uspeli su da obezbede direktan plasman na Mundijal posle jednog fantastičnog meča.

Nije dobro krenulo po "orlove", Renato Sančes je iskoristio veliku grešku Gudelja pred golom Rajkovića i rutinski zatresao njegovu mrežu.

Nakon toga, pokušao je i Ronaldo iz kornera, da bi potom usledila velika ofanziva Srbije.

Veliku priliku propustio je Vlahović, ali to kao da je najavilo ono što ćemo videti u 33. minutu.

Dušan Tadić primio je loptu na ivici kaznenog prostora, gađao je bliži ugao, ali je uz dosta odbitka i nespretne reakcije Ruija Patrisija uspeo da postigne gol.

portugalserbiawcup2022soccer01366-21318768501366_b

Uzvratili su Portugalci na drugoj strani, no promene rezultata na poluvremenu nije bilo.

Stojković je uvođenjem Aleksandra Mitrovića koji nije započeo meč zbog povrede pokušao da dodatno ojača ofanzivnu liniju "orlova".

Početkom drugog dela meča Srbija je imala sreće, posle proboja Renata Sančesa, lopta je umalo nije odbila u gol Rajkovića.

Usledio je nešto mirniji period meča gledajući prilike, selektor Stojković je morao da menja Veljkovića zbog povrede, a uveo je i Nemanju Radonjića.

Imala je Srbija odličnu priliku nakon toga, probio je Kostić po levoj strani, šutirao je Vlahović koji je pogodio Mitrovića.

Portugalci su se praktično sve vreme branili sa najmanje osmoricom fudbalera u kaznenom prostoru, domaći navijači su strepeli, pokušao je i Mitrović glavom, no bez uspeha.

A onda, šok u 90. minutu nadoknade vremena!

Aleksandar Mitrović iskoristio je odličan centaršut Dušana Tadića i savladao Ruija Patrisija i tako doneo veliko slavlje čitavoj naciji.

portugalserbiawcup2022soccer14644-21318769514644_bDobio je žuti karton zbog skidanja dresa, ali posle fantastične pobede nad jednom od najjačih svetskih selekcija, teško da mu možemo zameriti.

Srbijo, raduj se, imaš fudbalere za ponos i Svetsko prvenstvo u Kataru!

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR