Glas Javnosti

PIKSI IZNENADIO: Objavio spisak fudbalera na koje računa za Ligu nacija

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je danas širi spisak fudbalera na koje računa za četiri predstojeće utakmice u Ligi nacija.

"Orlovima" početkom juna slede obaveze protiv Norveške, Slovenije i Švedske, a Stojković je odlučio da na tim utakmicama isproba i fudbalere koji do sada nisu imali priliku da igraju za državni tm. Pozvao je čak 35 igrača, nakon čega će "preseći" i skratiti spisak.

Nova imena su Strahinja Eraković iz Crvene zvezde, Erhan Mašović iz Bohuma, Dejan Joveljić iz L.A. Galaksija i Đorđe Jovanović iz Makabija, a videćemo da li će ova trojica mladih fudbalera dobiti priliku da debituju i za "orlove".



Osim njih, povratnik u državni tim beleži i golman Marko Ilić iz Kortrajka, dok je ponovo tu i desni bek Marko Petković iz Honveda. Ostala imena na spisku nisu iznenađenje, dok vredi istaći da izostaje Uroš Spajić koji je doživeo tešku povredu pre nekoliko nedelja.

Upravo su zato tu mladi štoperi Eraković i Mašović koji će pokušati da ubede Stojkovića da zaslužuju ozbiljiniju ulogu u reprezentaciji Srbije u narednom periodu, ko zna - možda i mesto na Svetskom prvenstvu.

Srbija prvo igra protiv Norveške (2. jun) u Beogradu, tri dana kasnije na istom mestu i protiv Slovenije, dok 9. juna igramo protiv Švedske u gostima. Poslednji meč u ovom ciklusu Srbija igra 12. juna protiv Slovenije u gostima.



Na širem spisku selektora Dragana Stojkovića su sledeći igrači:

GOLMANI: Predrag Rajković (Rems), Marko Dmitrović (Sevilja), Vanja Milinković Savić (Torino), Mile Svilar (Benfika) i Marko Ilić (Kortrajk).

ODBRANA: Stefan Mitrović (Hetafe), Nikola Milenković (Fiorentina), Matija Nastasić (Fiorentina), Strahinja Eraković (Crvena zvezda), Miloš Veljković (Verder Bremen), Strahinja Pavlović (Bazel), Marko Petković (Honved), Aleksa Terzić (Fiorentina) i Erhan Mašović (Bohum)

VEZNI RED: Ivan Ilić (Verona), Saša Lukić (Torino), Uroš Račić (Valensija), Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Marko Grujić (Porto), Filip Mladenović (Legija), Mihailo Ristić (Monpelje), Darko Lazović (Verona), Nemanja Radonjić (Benfika), Andrija Živković (PAOK), Filip Kostić (Ajntraht), Filip Đuričić (Sasuolo), Sergej Milinković Savić (Lacio) i Dušan Tadić (Ajaks).

NAPAD: Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Real Madrid), Dušan Vlahović (Juventus), Dejan Joveljić (LA Galaksi) i Đorđe Jovanović (Makabi Tel Aviv)

Konačan i skraćeni spisak selektor Stojković objaviće u petak 27. maja na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR