Glas Javnosti

PARTIZAN SE OSVETIO ČUKARIČKOM: Natho vodio crno-bele do pobede, nastavlja se šampionska trka (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Šampionska trka udvoje se nastavlja i posle drugog kola plej-ofa, jer Partizan nije dozvolio iznenađenje na svom terenu protiv Čukaričkog, pa se posle uspeha Crvene zvezde protiv TSC, ponovo primakao na dva boda.

Crno-beli su i ovoga puta nadigrali tim sa Banovog brda, s tom razlikom da su “u revanšu” koristili prilike i slavili sa – 3:1. Golove za tim Aleksandra Stanojevića su postigli Bibras Natho iz jedanaesterca, Igor Vujačić i Rikardo Gomeš, dok je čast gostiju spasio Stefan Kovač.

Za razliku od nedavno odigrano utakmice na Banovom brdu, gde je Partizan igrački možda bio i ubedljiviji, duel u Humskoj ličio je na “stvar rutine” za crno-bele, jer su oba tima u kratkom periodu prošla kroz dređenu vrstu tranzicije. Izabranici Aleksandra Stanojevića kroz derbi otrežnjenje koje ih nije približilo šampionskoj tituli, iako su bili bolji protivnik, a Čukarički kroz promenu trenera koja nikada nije prijatna.


Kako bilo, domaćin je i ovoga puta bio bolji takmac, imao više situacija pred golom “brđana”, iako je Stanojević morao propisno da improvizje i kombinuje bez levog beka, used povrede Slobodana Uroševića, koga je silom prilika “menjao” Lutovac, bez štopera Nemanje Miletića, Lazara Markovića...

Početak je bio spor, što je i razumljivo posle večitog derbija, ali je delovalo da crno-beli znaju šta hoće, da traže brzi gol kako bi izbegli scenario iz pređašnjeg meča, iako ovoga puta na terenu nije bilo sudije Novaka Simovića, pa nije postojala bozajan za sumnjičave odluke.


I sve je Stanojevićev tim odradio na vreme, nametnuo se od početka utakmice, svestan da samo tako može do cilja i bodova kojima će držati korak sa Crvenom zvezdom, stvarao je situacije i prilike pred golom gostiju, manje ili više ubedljive, pretio preko Rikarda iz kaznenog prostora, Zdjelara i Natha sa distance, na kraju i postigao gol tačno da vreme da bi se izbegla nervoza.

Bio je to 19. minut, Natho, Rikardo, Menig i Terzić su kombinovali brzo i sa jednim ili dva dodira, mladi vezista je uputio završni pas i ostavio Izraelca samog na pet metara. Usledila je intervencija Drezgića, koji je u klizećem startu odigrao rukom, pa je sudija Trifković pokazao na belu tačku. Naravno, izvođač je bio Natho, kome je to bio deveti gol u sezoni, a 20. pogođeni jedanaesterac u redovima Partizana – 1:0.


Imali su crno-beli odmah posle gola još jedan dobar pokušaj preko Meniga, koji je završio pored stative, a do smiraja prvog dela su kontrolisali dešavanja na terenu, uz još jedan dobar pokušaj Rikarda, posle centrašuta Jojića, no, Drezgić je tada neutralisao udarac glavom napadača i pomogao golmanu Mićoviću da lako interveniše.

U samom završnici, Stanojevićev tim, kome Čukarički nije nijednom ozbiljnije pripretio, propustio je veliku šansu, posle kombinovanja Meniga i povratne lopte Miljkovića, koju je Natho, iako usamljen, poslao pored gola.


U nastavku blickrig Partizana – dva brza gola za samo sedam minuta igre. Drugom golu crno-belih, u 49. minutu najviše je zapravo kumovala očajna intervencija odbrane Čukaričkog. Partizan je izborio prekid na desnom boku, bio je to prilično bezopasan centaršut Natha, ali je reakcija jednog od igrača gostiju bila očajna, pošto je vratio loptu na peterac, pravo ispred Igora Vujačića, koji je bio priseban i pogodio mrežu za – 2:0.


Očito je nova kapitulacija uticala na mladi tim Čukaričkog, jer je ubrzo, tačnije posle samo tri minuta, ponovo “pukao” blok i u centralnom delu terena, ali i u poslednjoj liniji. Bio je to 52. minut, Saša Zdjelar je provukao loptu ka Nathu, koji je iz prve, spoljašnjim delom stopala, samo “produžio” pas na Rikardu, ispao je Drezgić, pa je napadaču Partizana ostalo da iz idealne pozicije pogodi gol, što on nije propustio – 3:0.


Ubrzo je Stanojević počeo sa izmenama, poslao je na teren Filip Holendera i Nemanju Jovića, no, to nije uticalo na dešavanja na terenu, niti na grešku koja je doprinela smanjenu rezultata. Tome je najviše kumovala slaba intervencija odbrane, tačnije Siniše Saničanina, koji je u 65. minutu osujetio napad gostiju, a onda je slabo izbio loptu, na koju je “mlako” odreagovao i Zdjelar, dopuštajući da mu Stefan Kovač priđe sa leđa, pokupi “otpadak” i nađe se u poziciji iz koje je lako matirao Stevanovića – 3:1.

Bez obzira što je Partizan i posle toga lako kontrolisao meč, “brđani” su imali još jednu solidnu situaciju, gde su preko Ndiajea mogli možda i da se vrate rezultatski, ali je ovoga puta Vujačić bio na pravom mestu i otklonio opasnost u poslednjem momentu. U završnici je ritam pomalo opao, Stanojević i Lešnjak su pružili priliku mlađim igračima, pa se rezultat nije menjao, piše Telegraf.rs.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR